8 травня, в День пам’яті та примирення, учнівські, педагогічні та батьківські колективи закладів освіти Рубіжанської територіальної громади вшанували пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни

Дата: 10.05.2023 10:00
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Уже вдруге День пам'яті та примирення наша країна відзначає в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. У цих умовах надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. 8 травня, в День пам’яті та примирення, учнівські, педагогічні та батьківські колективи закладів освіти Рубіжанської територіальної громади вшанували пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни. 

Загальногімназійним заходом став флешмоб "З болем у серці" в Рубіжанській гімназії № 4. Читання віршів супроводжувалося презентацією малюнків і поробок "Мак пам'яті", які підготували учні 2-9 класів. У всіх класах пройшли виховні години: “8 травня - День пам'яті та примирення”, “День Перемоги над нацизмом”, “Пам'ять єднає серця”, “Жіночі історії Другої світової”, “Пам'ятаємо тих, хто боровся за Україну тоді! Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні”. Діти вшанували хвилиною мовчання загиблих у війні, переглянули відеоролики про події тих часів, намалювали тематичні малюнки, провели паралелі з сьогоденням, приділили увагу внескам українців у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, ознайомились з історією відзначення Дня пам'яті та примирення. Згадали, що символізує червоний мак.

З метою виховання патріотизму в учнів у Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 було проведено серію заходів. Задорожня В. І. провела для учнів 2-х класів історично-хронологічний квест «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Години спілкування «Квітку маку одягаю, подвиг героїв не забуваю», «Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну тоді! Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні», урок-мандрівку «Йдемо туди, де мак червоний квітне» були проведені для учнів початкових класів. Історична мандрівка-квест «Шляхами перемоги», година пам'яті з переглядом презентації на тему «Памятаємо-Перемогаємо: 1939-1945» пройшли для дітей 5-9 для класів.

З нагоди Дня пам’яті та примирення, дня Європи у Рубіжанській спеціалізованій школі І-III ступенів № 10 Рубіжанської міської ради Луганської області відбулися урочисті заходи, а саме : виховні години, круглий стіл, усний журнал. Учні виготовили тематичні малюнки та символ (поробку-квітку з паперу) "Мак", переглянувши презентації та відео.

З метою вшанування наших дідів, вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з нацизмом і перемогли, пройшли виховні години, інформаційні хвилини для учнів Рубіжанського ліцею Сєвєродонецького району Луганської області. Дітям розповідали про внесок українців у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, про Акт безумовної капітуляції нацистської Німеччини, про червоний мак, як символ пам’яті жертв війни. На уроках музичного мистецтва лунали українські патріотичні пісні. Напередодні свята в 7-В класі на виховній годині "Пам'ятаємо... Перемагаємо!" діти вшанували пам'ять героїв, згадавши членів своїх сімей, що боронили нашу землю в часи Другої світової війни, навчилися створювати символ перемоги - червоний мак. У 7-б класі діти виготовляли листи нашим воїнам під назвою: "Ми віримо у ЗСУ: перемогли фашизм, переможемо й рашизм". 
             
Сьогодні учні та вчителі Рубіжанської гімназії №1 зібралися на онлайн- зустрічі, щоб вшанувати пам'ять усіх загиблих під час Другої світової війни. З повідомлення вчителів діти дізналися , що війна 1939-1945 років стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства , що загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. А українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. День пам'яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження: диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.  підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. 

Наша боротьба з новим агресором триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо його, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.
 
ПЕРЕМОГЛИ  НАЦИСТІВ – ПЕРЕМОЖЕМО Й РАШИСТІВ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора