З метою протидії булінгу в звкладах освіти Рубіжанської територіальної громади було проведено різноманітні заходи

Дата: 13.05.2023 12:57
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

У всьому світі 4 травня відзначається Міжнародний день протидії булінгу. Булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. Дитині важко впоратись з цією проблемою самотужки і допомога та підтримка дорослих  дуже важлива. З метою протидії булінгу в звкладах освіти Рубіжанської територіальної громади було проведено різноманітні заходи.

У Рубіжанській ЗШ І – ІІІ ст. №3   пройшов правопросвітницький  захід, спрямований на інформування учасників освітнього процесу  про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування), кібербулінгу  та формування в учнів  небайдужості до проблеми цього явища. Практичний психолог школи Ольга Басенко  розповіла про актуальність цієї проблеми, бо більшість часу діти проводять в онлайн - середовищі. Учні, педагоги та батьки  отримали цікаву та корисну інформацію, на основі аналітичної довідки щодо «Цькування в Інтернеті»,  про проблему сьогодення в учнівському середовищі, форми прояву та причини  кібербулінгу, дізналися  про свої права, обов’язки. Психолог школи надала поради учням, батькам та вчителям: «Як діяти дитині – жертві булінгу», «Як діяти батькам дитини – жертви кібербулінгу», «Як діяти батькам дитини -  булера».

Ольга Басенко  виготовила та розповсюдила серед учнів школи інформативний буклет «Як реагувати на кібербулінг». Сподіваємося, що наші діти зможуть протидіяти таким негативним явищам.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора