Мама – найголовніша людина в житті кожного

Дата: 14.05.2023 15:30
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Наші матері дарують нам життя, рятують нас від хвороб та оберігають від неприємностей. До мами ми звертаємось тоді, коли потребуємо справді мудрої й доброї поради. В найтяжчі часи, тільки материнська любов залишається безумовною й незмінною. Для вшанування всіх мам в світі існує добре й зворушливе свято – Міжнародний день матері.

Встановити це свято запропонувала американка Анна Джервіс у1908 році. Цьому передувала трагічна подія – померла її мати. Джервіс захотіла, щоб усі діти планети щорічно вшановували своїх мам і дякували їм. Вона довго писала листи з пропозицією визнати свято і досягла свого. У1910 році штат Вірджинія перший визнав День матері як офіційне свято. Українці почали відзначати це свято в 1928 році на західній частині України. З 1939 року День матері був заборонений радянською владою. Повернулося це травневе свято в нашу країну на державному рівні в 1999 році.

В Україні з кожним роком все більше і більше українців вітають в цей день своїх мам. Зазвичай дарують квіти, листівки, солодощі. Діти власноруч роблять подарунок або дарують пісні чи вірші.

Мамине свято я зустрічаю. 
Я для матусі віршик вивчаю.
Я подарунок мамі роблю.
Я свою маму дуже люблю.

Цього віршика вчили діти, які брали участь у майстер-класах по виготовленню вітальних листівок і паперових квітів на двох локаціях, де проводять змістовне дозвілля як ВПО так і місцеві діти у м. Кропивницькому: у гуртожитку для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та на майданчику «Спільно» Кропивницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Дмитра Чижевського. Підготувала і провела заняття бібліотекар КЗ «Рубіжанська публічна бібліотека» Олена Леонова.

Спільні заняття допомагають дітям-переселенцям не тільки виготовити щось цікаве своїми руками, а і знайти нових друзів  

В цей день ми щиро вітаємо дорогих мам зі святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора