Рубіжанський меморіал. Гаджиєв Вадим Володимирович

Дата: 15.05.2023 10:00
Кількість переглядів: 287

Рубіжанин Вадим Гаджиєв, старший солдат Національної гвардії України, загинув у бою з російськими загарбниками, захищаючи свободу, суверенітет і незалежність України.

Вадим народився у місті Рубіжне Луганської області 16.09.1994 року. До 2007 року виховувався у Кремінському інтернаті, після остаточно переїхав до Рубіжного і втупив до Рубіжанського політехнічного коледжу на спеціальність «Будівництво та експлуатація будівель та споруд», після його закінчення у 2015 продовжив навчання у Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля, спеціалізуючись у галузі будівництва та архітектури. Всі, хто знав Вадима, його рідні та друзі, підкреслюють, що він був надзвичайно відкритим, добрим, чуйним, щирим, справедливим, надійним, цілеспрямованим. Справжнім. А ще він мріяв, і мрії його були чудовими і мирними – створити щасливу сім’ю, побудувати своє власне житло і мати авто, на якому можна було би подорожувати і бачити цей прекрасний світ. 

У 2019 році був призваний на строкову службу, 2020 року Вадим прийняв рішення продовжити військову службу на контрактній основі, приймав участь в АТО/ООС. 

24 лютого 2022 року зустрів на Яворівському полігоні, був там на навчаннях. З початком повномасштабного вторгнення у складі Гостомельської частини 3018 був направлений захищати рідне Рубіжне. Вадим воював разом з досвідченими воїнами, штурмовиками, які допомагали молодим бійцям та власним прикладом додавали віри у власних силах і впевненості в собі. З початку березня, цілих два місяці вони боронили наше місто, стримуючи пекельний натиск рашистів і тільки на початку травня відійшли на позиції до Сєвєродонецька, виносили своїх поранених з-під ворожого вогню. У травні утримували позиції у селищі Сиротине, потім до кінця червня тримали Лисичанськ, у липні частину Вадима перевели до Слов’янська. 

Вже після боїв за Рубіжне, хлопці, які захищали місто, вважались ветеранами, воїнами з непересічним унікальним досвідом боїв на Сході країни, тому Вадима у березні 2023 року хотіли забрати до «Гвардії наступу», але керівництво його частини не відпустило досвідченого бійця, аби не втрачати боєздатності і вмотивованості підрозділу. Вадим Гаджиєв за переконаннями власної совісті не пропустив жодної бойової операції, разом з побратимами приймав участь у самих важких боях. За мужність і самовідданість, виявлені в боях за свободу і незалежність рідної землі, 30.12.2022 отримав Знак пошани «Захиснику Луганщини» від голови Луганської військової адміністрації, наказ № 534, також був нагороджений Грамотою від командування за старанність, ініціативу та сумлінне виконання службових обов’язків.

Вадим Гаджиєв загинув 19 квітня 2023 року на Кремінському напрямку, біля селища Кузьмине, в боях за рідну Луганщину, за майбутнє України. Поховали його у Києві, на Алеї Героїв Лісового кладовища. В нього залишились любляча сестра, племінники, рідний дядько. 

Рубіжанська громада висловлює співчуття рідним та близьким Вадима.

Вічна пам'ять і слава Герою, вірному сину України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора