Події тижня у центрі первинної медико-санітарної допомоги

Дата: 15.05.2023 13:31
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Дуже насиченим на події видався минулий тиждень для медичних працівників комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської адміністрації.

09 травня у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з відокремленим підрозділом Асоціації «Тріангль Женерасьон Юманітер» в Україні для співробітників медичного закладу у місті Дніпро по вулиці Будівельників 23 відбувся тренінг у форматі офлайн: “Перша психологічна допомога”. Висококваліфіковані психологи надали корисну та актуальну у цей нелегкий воєнний час інформацію щодо надання першої психологічної допомоги людині, яка опинилася в стані стресу. На практичній частині заходу відпрацьовані навички психологічної допомоги при першому контакті з людиною у надзвичайних ситуаціях і важких життєвих обставинах. 

11 травня мобільна медична бригада рубіжанського медичного центру первинки у черговий раз за затвердженим та погодженим з начальником Рубіжанської міської військової адміністрації помісячним планом відвідала волонтерський центр “Гостина” для евакуйованих зі сходу та півдня України, що знаходиться на Криворізькому шосе, 35. Як завжди мешканці прихистку отримали консультації сімейних лікарів, необхідні лікарські засоби, рецепти, направлення до лікарів-спеціалістів, скерування на додаткове обстеження. Психологічну, соціальну та юридичну підтримку переселенцям надавали кваліфіковані фахівці Асоціації «Тріангль Женерасьон Юманітер», які приєдналися до візиту у шелтер.

12 травня у місті Дніпро по вулиці Будівельників 23 начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО та заступник начальника Аліса МІЩЕНКО урочисто вітали рубіжанських сестер медичних із професійним святом - Всесвітнім Днем медичної сестри. Теплі слова та вручені грамоти сестрам медичним КНП “ЦПМСД” Рубіжанської громади надали велику моральну мотивацію медичним сестрам для подальшої натхненної професійної праці та невпинного рухання вперед до ПЕРЕМОГИ!

Після вітання сестер медичних того ж дня - 12 травня, начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО спілкувався із внутрішньо переміщеними у місто Дніпро мешканцями Рубіжанської територіальної громади, які зібралися у аудиторії медичного закладу первинки у місті Дніпро по вулиці Будівельників 23. Відбулася щира та відверта бесіда, на всі хвилюючи питання надані відповіді. І як результат зустрічі - підвищення взаємодовіри між мешканцями громади та військовою адміністрацією, укріплення віри у нашу найближчу ПЕРЕМОГУ! 

У той же день в медичному закладі рубіжанської первинки для переселенців фахівці Асоціації «Тріангль Женерасьон Юманітер» провели тренінг: “Стрес. Причини. Техніки подолання стресу”. Переселенці покращили свій психологічний стан, дізналися як адаптуватись у кризових ситуаціях, підвищувати стресостійкість та долати стрес. На практичній частині заходу відпрацювали навички саморегуляції та техніки самодопомоги у незвичайних ситуаціях і важких життєвих обставинах.

Слідом за тренінгом в цій аудиторії мешканцям Рубіжанської територіальної громади, що переселилися у Дніпро проведена бесіда: “Медична логістика переселенців у місті Дніпро”. Директор КНП “ЦПМСД” Рубіжанської адміністрації Євген Цихмістренко, медичний директор Алла Родіонова, сімейні лікарі Сергій Фарафонов та Тетяна Єрмак інформували переселенців щодо наявних медичних послуг та маршрутів пересування по місту Дніпро у разі направлення пацієнтів сімейними лікарями та педіатрами до фахівців спеціалізованої медичної допомоги, на лабораторні та функціональні обстеження.

Наші спілкування зміцнюють нашу згуртованість! А це - вірний шлях до ПЕРЕМОГИ!

Медичний директор Алла Родіонова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора