Суд виніс рішення колишньому меру Рубіжного, обвинуваченому у колабораціонізмі

Дата: 18.05.2023 10:00
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Суд виніс рішення колишньому меру Рубіжного, обвинуваченому у колабораціонізмі

У справі Сергія Хортіва, колишнього очільника міста Рубіжне Луганської області, який перейшов на бік РФ, Кіровський райсуд Кропивницького виніс вирок. Суд визнав Хортіва винним у колабораційній діяльності.

16 травня 2023 року у Кіровському райсуді Кропивницького відбулася заключна стадія судового розгляду.

Судовий процес відбувався у Кіровському суді, тому що Луганська обласна прокуратура на початку вторгнення РФ евакуювалася до Кропивницького й саме тут завершила розслідування.

Слухання проходило за відсутності обвинуваченого. Це передбачено українським законодавством в тому випадку, коли обвинувачений переховується від слідства.

Хортіву було висунуто обвинувачення за ч.1 ст. 111-1 ККУ – публічна підтримка дій РФ та ч. 5 цієї ж статті – зайняття посади в окупаційних органах влади.

У березні 2022 року, перебуваючи у Рубіжному, з особистих мотивів та бажання отримати владу, він погодився на пропозицію окупаційної адміністрації держави-агресора РФ та представників незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» та обійняв посаду керівника окупаційної адміністрації Рубіжного.

Другий епізод обвинувачення стосується публічної підтримки колишнім очільником міста дій рф. Зокрема, Хортів публічно заявляв, що у війні винні США та Європа, а в Україні "панує фашизм".

Суд визнав Сергія Хортіва винним за обома частинами статті та призначив підсумкове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також йому заборонено обіймати посади в органах влади протягом 15 років.

Відбувати покарання він буде у разі затримання.

Наразі триває строк апеляційного оскарження.

За інформацією Сєвєродонецька районна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора