18 травня 2023 року в Україні – День вишиванки!

Дата: 18.05.2023 11:30
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

День вишиванки – міжнародне свято, метою якого є вберегти традицію носити національний одяг. Цього року його святкують 18 травня. Уперше його провели у 2006 році за ініціативи студентки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесі Воронюк. Тоді вишиті сорочки одягли десятки студентів та декілька викладачів. Відтоді День вишиванки набув всеукраїнської популярності. Сьогодні вшановують український етнічний одяг щороку в третій четвер травня. Це особлива подія для українського народу. Вишиванка – це оберіг, в символах якого міститься код нації. Дослідники стверджують, що українці створювали вишите вбрання ще понад 1000 років тому.

Напередодні цього свята Рубіжанська міська військова адміністрація оголосила акцію «Зустрінемося у вишиванці». Розуміючі, що сьогодні неможливо відсвяткувати це прекрасне свято у нашому рідному місті, було запропоновано надіслати свої фото у вишиванках. Ми отримали не лише фото, а й ваші чудові дописи до них:

«7 школа в українському Рубіжному!!! Щасливий час наших дітей!!! Ми дуже хочемо додому!!! Наше улюблене місто, чекай на своїх дітей!!!»

«Рубіжанська гімназія №1 Вітає українців з Днем вишиванки! Відколи існує людство, відтоді й дбає про потомство й продовження роду. Від батьків передається генетичний код, рідна мова, матеріальна й духовна культура, що забезпечує прогрес суспільства, наступність і спадкоємність поколінь»

«Шановні земляки! Я – Мартиненко Ольга Альбертівна, завідувачка інфекційним відділенням Рубіжанської міської лікарні. Вітаю всіх з Днем вишиванки!

Вишиванка – це не просто красивий національний одяг, який до речі вважається одним з найкрасивішим національним одягом у світі. Вишиванка – це символ здоров’я, краси та щасливої долі, це оберіг українського народу.

Сьогодні ми одягаємо вишиванки, не тільки тому, що ми – українці. Сьогодні наші українські вишиванки – це символ нашої гордої, нескореної, незалежної України!

Я вітаю усіх зі святом та бажаю нашій Україні Перемоги, миру та розквітання! До зустрічі в нашому рідному Рубіжному під мирним українським небом! Зустрінемося на головній площі у вишиванках!»

Рубіжанська міська військова адміністрація дякує усім, хто підтримав акцію, вітає мешканців Рубіжанської територіальної громади з Днем вишиванки і бажає нашим захисникам, які сьогодні наближають нашу мрію повернутися у рідні домівки, змінити камуфляж на вишиванку.

Пропонуємо подивитися відео з такими красивими і щасливими обличчями наших рубіжан. Пам’ятайте, що ми – Українці й зможемо все!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора