Використання цифрових сервісів для спільної роботи, професійного спілкування та професійного розвитку педагогів

Дата: 18.05.2023 14:30
Кількість переглядів: 81

Інформаційно-комунікаційна компетентність є однією з ключових компетентностей, необхідних сучасній людини для успішного функціонування в суспільстві.

Цифрові компетентності – це базова річ, без якої неможливо уявити ефективну роботу сучасного вчителя. В умовах, які унеможливлюють традиційне навчання, саме цифрові технології дають змогу не зупинятися, а безпечно продовжувати навчання в дистанційному форматі. Тому сьогодні цифрова грамотність для вчителя стає пріоритетом.

17 травня 2023 року педагогічні працівники закладів освіти Рубіжного долучилися до онлайн-консультації «Використання цифрових сервісів для спільної роботи, професійного спілкування та професійного розвитку педагогів». Консультант Рубіжанського центру професійного розвитку педагогічних працівників, Тетяна Єршова, підготувала огляд базових документів, якими регламентовано напрями підвищення кваліфікації педагогів з розвитку цифрової компетентності, розповіла педагогам про особливості створення індивідуальної стратегії розвитку інформаційно-цифрової компетентності, окреслила способи визначення власного рівня розвитку цифрових навичок та шляхи вибору варіантів підвищення кваліфікації із зазначеного напрямку. Також звернула увагу на платформи, на яких можна розміщувати власні цифрові розробки та переймати досвід професійної спільноти.

Дуже важливо йти в ногу з часом та адаптуватися до змін. Розуміючи це, педагоги закладів освіти Рубіжанської територіальної громади регулярно підвищують рівень інформаційної та цифрової компетентності, щоб ефективно використовувати цифрові технології та орієнтуватися в цифровому освітньому середовищі, що постійно розвивається.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора