Повідомлено про підозру колаборантці, яка зайняла посаду в окупаційній адміністрації м. Рубіжне

Дата: 20.05.2023 13:00
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Повідомлено про підозру колаборантці, яка зайняла посаду в окупаційній адміністрації м. Рубіжне

За процесуального керівництва Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури повідомлено про підозру 55-річній мешканці м. Рубіжне Сєвєродонецького району, за фактом добровільного зайняття громадянкою України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 07 квітня 2022 року 55-річна мешканка міста Рубіжне Сєвєродонецького району Луганської області, перебуваючи на тимчасово окупованій території м. Рубіжного Сєвєродонецького району Луганської області, погоджуючись на пропозицію представників окупаційної влади держави-агресора - Російської Федерації та представників незаконних збройних формувань т.зв. «ЛНР», приступила до виконання обов’язків т.зв «начальника отдела по вопросам государственной гражданской службы и кадров» в т.зв «Администрации города Рубежное Луганской Народной Республики», тобто зайняла посаду, пов’язану з виконанням організаційно- розпорядчих функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території.

На вказаній посаді 55-річна підозрювана агітує місцеве населення до прийому на роботу в окупаційну адміністрацію м. Рубіжне, а також проводить підбір та оформлення працівників до т.зв. «Администрации города Рубежное».
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснюється СВ 3 управління (з дислокацією у м. Сєвєродонецьк Луганської області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях триває.

Довідково: санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора