Підбито підсумки ХІ відкритого регіонального конкурсу пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного»

Дата: 22.05.2023 18:01
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Захід у форматі зум-конференції відбувся 22 травня 2023 року. Крім учасників регіонального конкурсу та їх наставників в онлайн зустрічі взяли участь почесні гості та члени журі  у складі художника-графіка, члена Національної спілки художників України Бориса Романова, викладача вищої категорії, старшого викладача з образотворчих дисциплін комунального закладу «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» Галини Соловйової, викладача І категорії з образотворчих дисциплін цієї ж школи Катерини Ткачук та в.о. директора комунального закладу «Міський музей» Тетяни Ямполь.

У вступній промові в.о. директора комунального закладу «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» Марина Давидюк нагадала: «У 2012 році міський музей представив цикл виставок образотворчого мистецтва на тему: «ЛЮБЛЮ!!! ТВОРЮ!!! МРІЮ!!!». Художники, які були відомі у місті разом з початківцями в цій мистецькій сфері, демонстрували свої роботи. Мета цих виставок полягала у передачі досвіду від майстра до учня. І такі виставки почали проводити в музеї щороку. Це викликало інтерес у багатьох художників, насамперед викладачів образотворчого відділу Рубіжанської міської дитячої школи мистецтв. На той час викладачі закладу кожної осені проводили пленери з своїми учнями, на які запрошували працівників міського музей. І ось, об’єднавши зусилля, Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв та Міський музей започаткували спільний конкурс, під час якого учасники, знаходячись на території міського музею та  маючи в запасі дві академічні години, малювали те, що бачили навкруг себе.

Територія музею, автентичність архітектури, меморіал братської могили воїнів, загиблих у Другій світовій війні, зелені насадження міського парку навпроти – усе це було об’єктом великої привабливості. З кожним роком розширювалася географія міст учасників заходу. За ініціативи музею, учасники, які отримали призові місця, залишали свої роботи на постійне зберігання у музеї.

Під час проведення конкурсу, у виставковій залі музею завжди проводилася виставка образотворчого мистецтва різних художників, які вітали учасників пленерів і знайомили із роботами художників, які експонувалися на виставці.

З 2018 року пленер отримав назву «Відкритий регіональний конкурс пленерного живопису «Весняна палітра».

Цьогорічний пленер відбувається в одинадцяте, і проходить інакше – в умовах військового стану і в форматі онлайн. Але в сучасному світі немає нічого неможливого. Результати роботи над запропонованою темою «Пейзаж з натури» є вражаючими, як за сюжетами, так і за вибором техніко-художнього вираження можливостей кожного учасника».

Потім до учасників заходів звернулися заступник начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Аліса Міщенко та начальник відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації Світлана Ступнікова, які крім добрих вітальних слів  дуже щиро дякували всім викладачам, які вчать, підтримують та надихають наших талановитих дітей.

І ось настав час оголошення підсумків ХІ відкритого регіонального конкурсу пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного» 2023 року.

У підгрупі загальноосвітніх шкіл та позашкільних установ у молодшій віковій категорії дипломами нагороджені:
IV місце - Гулевський Євгеній (викладач Наталія Гавришова) Рубіжанський ліцейСєвєродонецького району Луганської області
ІІІ місце - Калкутін Данило (викладач Катерина Попова) Рубіжанська спеціалізована школа №10 І - ІІІ ступенів Рубіжанської міської ради Луганської області.
ІІ місце -  Царицанська Мирослава (викладач Світлана Царицанська) Гірський ліцей Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області
І місце - Жукова Поліна (викладач Наталія Гавришова) Рубіжанський ліцей Сєвєродонецького району Луганської області

У старшій віковій категорії дипломами нагороджені:
ІV місце - Ведєрніков Артем (викладач Наталія Гавришова) Рубіжанський ліцей Сєвєродонецького району Луганської області
ІІІ місце -Лук’янова Валерія (викладач Валерія Мироненко) Рубіжанська спеціалізована школа №10 І - ІІІ ступенів Рубіжанської міської ради Луганської області та Солодка Стелла (викладач Ольга Авдєєнко) Рубіжанська гімназія №1 Сєвєродонецького району Луганської області.
ІІ місце - Біріна Анна (викладач Марина Ковальова) Рубіжанський ліцей Сєвєродонецького району Луганської області
І місце - Царицанська Дар’я (викладач Світлана Царицанська) Гірський ліцей Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області

У підгрупі художні школи та художні відділення шкіл мистецтв нагороджуємо у молодшій віковій категорії дипломами нагороджені:
ІV місце - Жук Єлизавета (викладач Юлія Боярчук) комунальний позашкільний навчальний заклад «Сєвєродонецька дитяча художня школа»
ІІІ місце - Нестеренко Руслан (викладач Тетяна Марущенко) комунальний заклад «Кремінська художня школа»
ІІ місце - Колосова Марія (викладач Юлія Боярчук) комунальний позашкільний навчальний заклад «Сєвєродонецька дитяча художня школа»
І місце - Бервіна Марина (викладач Галина Соловйова) комунальний заклад «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв»

У старшій віковій категорії дипломами нагороджені:
ІV місце - Глухова Маргарита (викладач Юлія Боярчук) комунальний позашкільний навчальний заклад «Сєвєродонецька дитяча художня школа»
ІІІ місце - Щокіна Катерина (викладач Ткачук Катерина) комунальний заклад «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв»
ІІ місце - Дорохова Ангеліна (викладач Галина Соловйова) комунальний заклад «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв»
І місце - Величенко Анастасія (викладач Валерія Павленко) комунальний заклад «Кремінська художня школа»

Гран-прі конкурсу отримала конкурсна робота Білоус Анни з комунального закладу «Кремінська художня школа», викладач Маркова Ірина. Всі члени журі одноголосно поставили 12 балів та відмітили чудову пленерну композицію, яка виконана в манері імпресіонізму. Багата палітра відтінків, досконала передача повітряноі перспективи, переданий настрій та атмосфера пленерного пейзажу забезпечила беззаперечну перемогу. Білоус Анна окрім диплому отримує в подарунок полотно на підрамнику та набір художніх олійних фарб.

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова подяки організаторам конкурсу та має віру, що такі конкурси і надалі будуть розвивати таланти наших дітей. Бажаємо організаторам конкурсу пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного» продовжити цю традицію і наступного року,  а може й розшириться до Всеукраїнського рівня. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора