Як повторно отримати свідоцтво про народження, смерть, зміну імені чи шлюб?

Дата: 23.05.2023 12:25
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

Відповідно до статті 19 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» (далі - Закон) повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, оригінал якого було вкрадено, загублено, пошкоджено чи знищено, здійснюються відділами державної реєстрації актів цивільного стану, дипломатичними представництвами і консульськими установами України на підставі актового запису цивільного стану за заявою особи, щодо якої складено запис, батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, представника закладу охорони здоров'я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування.

Згідно зі статтею 20 Закону за повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану справляється державне мито у розмірі, визначеному законом.

Правилами державної реєстрації актів цивільного стану, затверженими наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000  № 52/5, встановлено, що повторна видача свідоцтва здійснюється відділами державної реєстрації актів цивільного стану на підставі актового запису цивільного стану, складеного як в електронному вигляді, так і на паперовому носії.

Повторна видача свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану у такому випадку здійснюється відділами державної реєстрації актів цивільного стану незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.
Особам, які звернулися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану особисто, свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану повторно видаються того самого дня при пред'явленні ними паспорта або паспортного документа.

За заявою щодо повторної видачі відповідного свідоцтва про державну реєстрацію акту цивільного стану, яка надійшла поштою, свідоцтво надсилається в семиденний строк до відділу державної реєстрації актів цивільного стану України за місцем проживання заявника, про що доводиться до його відома.

Окрім того, отримати свідоцтво про акт цивільного стану повторно можна за допомогою Порталу державних послуг «Дія» шляхом заповнення онлайн-форми заяви, з можливістю обрати спосіб доставки: Укрпоштою або у найближчий до Вас відділ державної реєстрації актів цивільного стану.

Детальніше про отримання повторних свідоцтв на порталі «Дія» за посиланням https://diia.gov.ua/services/povtorna-vidacha-svidoctva-pro-narodzhennya.

Подивитися адресу, номери телефонів, електронну пошту відділів державної реєстрації актів цивільного стану можна на сайті Міністерства юстиції України за посиланням https://minjust.gov.ua/dep/ddr/viddili-derjavnoi-reestratsii-aktiv-tsivilnogo-stanu.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора