Бібліотекарі КЗ «Рубіжанська публічна бібліотека» приєдналися до презентації книжкової виставки «Українці – нація героїв»

Дата: 23.05.2023 14:07
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують боротись за рідну землю протягом не одного століття. Це горде і одночасно сумне свято – багато українських героїв поклали життя заради своєї країни. Цей день був заснований в 1941 році Організацією українських націоналістів (ОУН). Цю дату обрали невипадково: 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець, один з головних ідеологів українського націоналізму.

В цей день бібліотекарі КЗ «Рубіжанська публічна бібліотека» приєдналися до презентації книжкової виставки «Українці – нація героїв» в @Сарненська центральна бібліотека. На виставці користувачам були запропоновані книги, які знайомлять з героїчним життям борців за волю України: воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям та воїнам армій УНР та УПА, а тепер ще воїнам АТО та російсько-української війни.

Всі українці дарують щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє щире синівське серце до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора