«Віват, майбутнє України»

Дата: 25.05.2023 14:00
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

У кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити!

Україно моя! Чую благосний дзвін,

Рідна земле моя! Бачу юнь промінну,

По дорозі життя я іду на поклін

До імення твого, Україно, іду.

Такими словами 24 травня 2023 року в Рубіжанській територіальній громаді розпочався захід «Віват, майбутнє України», який мав на меті привітати й нагородити переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів.

Ось і промайнув ще один навчальний рік. Рік, який проходив у надскладних для нас і нашої країни умовах – під час ВІЙНИ. Сьогоднішнє свято - це підсумок учнівської та вчительської праці, яка вже приносить плоди пізнання, розуму, терпіння і наполегливості.

На святі були присутні:

- заступник начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Міщенко Аліса Володимирівна

- виконуюча обов'язки начальника Управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації Урсова Анастасія Валентинівна

- представники адміністрацій закладів освіти міста,учителі, учні.

Участь в олімпіадах, конкурсах – це щоденна робота на уроках і після них, в школі й вдома, з досвідченими вчителями та самостійно.

Зі словами привітання до переможців звернулися заступниця начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Міщенко Аліса Володимирівна та виконуюча обов'язки начальника Управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації Урсова Анастасія Валентинівна.

Цьогоріч наші діти – справжні герої, бо вони здобули перемоги, подолавши всі труднощі: заняття без світла, повітряні тривоги, ворожі бомбардування, навчання на два навчальні заклади і постійний стрес від пережитого. Тому ми маємо навіть перемоги в олімпіадах ІV етапу (учні Рубіжанського ліцею: Середа Семен – Всеукраїнська учнівська олімпіада з історії, Лабунець Андрій – Всеукраїнська учнівська олімпіада з екології).

І шана вам, юні обдарування, що ступили на цей нелегкий шлях за покликом душі, за внутрішнім бажанням знати більше, ніж того вимагає шкільна програма. Не варто доводити, що кожна нація сильна своїми талантами. А талант завжди родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується із зерном в руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. І ми раді, що маємо талановиту молодь, яка вплете у національний вінок цвіт свого таланту. Про наших інтелектуалів можна із впевненістю сказати: відповідальні, наполегливі, сумлінні, виховані, постійно прагнуть до самовдосконалення. Вони неухильно прямують до визначеної мети, а на цьому шляху наповнюються снагою для здійснення своїх намірів, як корали беруть з морської хвилі все необхідне для життя.

Як говорив відомий філософ Сократ «У кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити». Наші вчителі протягом навчального року показали себе як віддані стоїки нашої країни. У надскладних умовах дистанційного навчання педагоги підготували наших учнів до перемог. Щира подяка всім учителям нашої громади за відданість і професіоналізм.

Пліч-о-пліч з дітьми та вчителями йшли батьки. Їм довелося дбати про налагодження побуту в евакуації, деяким вчити іноземну мову, морально підтримувати членів родини. Незважаючи на всі труднощі вони змогли допомогти дітям здобути перемогу в різноманітних конкурсах та олімпіадах. Щира й безмежна вам подяка за турботу й увагу до наших діточок.

Цей захід мав би бути офіційним і регламентованим, але щира й душевна атмосфера, яка запанувала одразу, не залишила байдужим нікого. Учителі й діти реагували на слова ведучої смайликами (з'являлися долоньки підтримки, феєрверки та інше), а наприкінці зустрічі узяли слово деякі присутні, подякувавши за таку чудову зустріч. Як сказала одна колега: «Скільки заходів було проведено раніше наживо, але жоден з них не викликав такі емоції та не «змушував» плакати від гордості за наших дітей, учителів та батьків».

Захід завершився словами ведучої: «Дорогі учні, пам'ятайте, що саме ви, діти рідної землі, є її найбільшим скарбом, багатством і надією. Живіть так, щоб вами пишались завжди батьки, вчителі, друзі та наша славна Україна. І пам'ятайте, дякуючи кому ми сьогодні можемо жити, працювати, йти до своєї мети – дякуємо нашим славним захисникам, які захищають нашу землю.

Щасливим хай буде ваш обраний шлях

Хай в Україні вам добре живеться

А наше щире привітання

Теплим спогадом у ваших серцях відізветься».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора