Положення про атестацію педагогічних працівників

Дата: 25.05.2023 17:00
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Атестація педагогічних працівників – система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання їх педагогічної діяльності, за якою визначаються відповідність педагогічного працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна категорія, педагогічне звання.

Метою атестації є стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності навчально-виховного процесу.

Порядок проведення атестації педагогічних працівників визначає Положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 09 вересня 2023 року № 805, який набирає чинності з 1 вересня 2023 року.

З метою ознайомлення педагогів закладів освіти Рубіжанської територіальної громади із новим Положенням про атестацію педагогічних працівників, 24 травня 2023 року Рубіжанським центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено консультацію «Положення про атестацію педагогічних працівників (наказ МОН України від 09.09.2023 року № 805)». Наталія Погрибатько, директор ЦПРПП, ознайомила учасників зустрічі із новим нормативним документом, звернула увагу на зміни у процедурі проведення атестації педагогів, які наберуть чинності у вересні 2023 року, та порядком оскарження рішення атестаційної комісії.

Атестація педагогічних працівників – надзвичайно важливий етап у діяльності закладу освіти. Вона відіграє основну роль у становленні, згуртуванні та вихованні творчого колективу та педагогічній майстерності педагога.

Колектив Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Рубіжанської міської ради Луганської області бажає педагогічним працівникам успішного проходження атестації у 2024 році за новим Положенням про атестацію педагогічних працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора