З 15 до 21 травня 2023 року в Україні тривав перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану»

Дата: 29.05.2023 11:19
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Що може бути важливішим за людське життя? Особливо гостро це питання постає у воєнний час, коли людина сама відповідальна за власне здоров’я та життя. З 15 до 21 травня 2023 року в Україні тривав перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

У Рубіжанській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №10 Рубіжанської міської ради Луганської області 17 травня 2023 року було проведено єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з основ безпеки дорожнього руху та попередження травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Пройшли бесіди з батьками учнів, під час яких акцентували їхню увагу на захисті життя й здоров’я їх як учасників  дорожнього руху, а також організовані різноманітні заходи із практичних навичок поведінки в разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів тощо.

У Рубіжанській гімназії №4 в рамках цього тижня пройшла низка цікавих інформативних заходів та заходів практичного спрямування. У початкових класах діти переглянули освітній відеоролик про дорожні знаки та правила дорожнього руху. Малювали знаки, які необхідно знати. У 5-9 класах пройшли класні години та бесіди “Мій друг - дорожній рух”, “Правила дорожнього руху для пішоходів”, “Безпечна дорога додому”. Діти подивились відео про безпеку дорожнього руху від патрульної поліції України, відео національного проєкту “Безпечна країна”. Проєкт створений з метою змінити Україну, зробити її більш безпечною та комфортною. Учні поглибили знання про дорожні знаки та згадали правила поведінки на дорозі, розглянули певні проблемні ситуації, які можуть трапитись на дорозі, та знайшли вихід з них. Також повторили правила дорожнього руху для велосипедистів, пограли в гру “Що означає цей дорожній знак?”, узяли участь у челенджі “Безпечний рух”, пройшли онлайн-квест “Правила дорожнього руху".

У Рубіжанській гімназії № 1 17 травня 2023 року з метою залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах, у транспорті, попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму пройшов Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху із загальною темою “Безпечна дорога додому”. Здобувачі освіти під час уроку повторили основні правила безпеки для пішоходів – учасників дорожнього руху, переглянули та обговорили навчальні відеоролики, взяли участь у конкурсах та вікторинах, виконали цікаві інтерактивні завдання, розв’язували ситуативні задачі, навчилися читати дорожні знаки, а також намагалися передати в малюнках свої знання з Правил дорожнього руху.

У рамках Тижня безпеки 17 травня учні Рубіжанського ліцею долучилися до Єдиного національного уроку «Правила безпеки дорожнього руху!». На відміну від дорослих, діти не завжди уважні та сконцентровані, щоб завжди бути обачними під час прогулянок. А кожен почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Дистанційне навчання в умовах воєнного стану - не привід забувати про безпеку. Тому учні 7-В класу прослухали онлайн-лекцію патрульних поліцейських щодо безпеки дорожнього руху, завдяки якій згадали про важливі дорожні знаки та основні правила поведінки на дорозі, стали учасниками вікторини "Правила дорожнього руху". Учні 6-х класів із задоволенням взяли участь в онлайн-квесті "Правила дорожнього руху", виховній годині "Безпека на дорозі", вікторині "Пішоходи - пасажири", потім учні обговорювали відео ролик "Небезпечні випадки на дорозі" та сітуаційну вправу "Чи знаю я правила для велосипедистів?"  Цікаво провели інформаційну годину спілкування старшокласники в 11-х класі, на тематичних інформаційних хвилинках класні керівники розповіла учням, що під час воєнного стану можна робити на дорогах, а що заборонено. Діти запам’ятали, що потрібно не ігнорувати сигналів, які повідомляють про «повітряну тривогу», не можна фотографувати місцевість та публікувати, бо фото може бути з координатами інфраструктури, розташування ЗСУ. Не можна розповсюджувати інформацію, яка несе загрозу для України! Ні в якому разі не можна підпалювати суху траву, очерет, чагарники, тому що виникає загроза масштабних пожеж, а в умовах воєнного стану такі дії прирівнюються до диверсії!

Ми навчаємося з користю! І пам'ятаємо, що безпека дорожнього руху - це життя!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора