Нарада керівників закладів культури та спорту: підведення підсумків роботи за травень

Дата: 30.05.2023 11:20
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

29 травня у режимі Зум-конфренції відбулась нарада з керівниками закладів культури та спорту Рубіжанської міської територіальної громади за участю спеціалістів відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області за підсумками роботи відділу і закладів культури та спорту в травні 2023 року.

Робота відділу культури, молоді та спорту полягала в координації та методичному керівництві роботою підпорядкованих закладів, забезпеченні підготовки інформації, відповідей, що стосуються відповідних напрямків роботи, веденні інформаційної кампанії у форматі висвітлення спортивних, молодіжних, соціальних та культурних заходів та подій на сторінці відділу у мережі Facebook https://www.facebook.com/groups/2073792219519682, популяризації роботи закладів в мережі інтернет (за травень станом на 29.05.2023 відділом було опубліковано 23 інформаційних матеріали, охват аудиторії становив 8400 осіб).

У травні продовжено роботу щодо здійснення заходів з організації надання культурних послуг мешканцям Луганської області, переміщеним до більш безпечних територій України в гуманітарних хабах територіальних громад області (проведено 2 заходи та триває підготовка до проведення заходів до Міжнародного дня захисту дітей на трьох локаціях у містах Вінниця, Кропівницький, с. Софіївська Борщагівка Київської області.

Протягом травня спеціалісти відділу взяли участь в онлайн-форматі у:
- ХІІ звітно-виборчій Асамблеї Луганського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України;
- тренінгу «Від даних до розуміння: Аналіз даних для прийняття рішень у сфері політики» у межах проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад» за підтримки Міжнародної організації з міграції;
- дводенному онлайн-семінарі «Жива спадщина: оцінка втрат та можливостей» (щодо обговорення результатів дослідження оцінки збитків у сфері нематеріальної культурної спадщини в Україні, завданих внаслідок російської війни та потреб для її відновлення та розвитку);
- нарадах з питання підготовки та проведення в гуманітарному хабі м. Вінниці заходів до Дня матері та до Міжнародного дня захисту дітей;
- підготовці та проведенні церемонії нагородження переможців ХІ відкритого регіонального конкурсу пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного».

Відділом буде організовано та проведено акцію «Зустрінемось у вишиванці».

Комунальний заклад «Міський музей» м. Рубіжне Луганської області у травні, враховуючи умови дистанційної роботи, виконував завдання з культурно-просвітницької та дослідницької діяльності, популяризації музею та забезпечення його інформаційної діяльності в умовах воєнного стану, займався інформаційним наповненням сторінки КЗ «Рубіжанський музей» у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/groups/637092538042572, а саме: підготовка та розміщення матеріалів віртуального музейного проекту «Спалахи минулого. У фокусі історії», «Музейного лекторію», історичного дайджесту «Рубіж. День в історії», публікація інформацій до визначних і святкових календарних дат, фотодайджестів музейних подій минулих років. Працівники музею продовжують збір матеріалів до Меморіалу загиблих захисників-рубіжан, інтернет-матеріалів про події в Луганській області під час повномасштабної війни, спогадів та особистих історій рубіжан. Також у травні музей взяв участь в онлайн-семінарі «Жива спадщина: оцінка втрат та можливостей», організованого Міністерством культури та інформаційної політики України, в журі з оцінювання робіт учасників регіонального конкурсу пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного», а також в урочистому заході у форматі зум-конференції з підбиття підсумків і нагородження переможців ХІ відкритого регіонального конкурсу пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного». У травні підготовлена банерна виставку «Я з України, поверніть мене додому!» за матеріалами проєкту Спілки археологів України «Археологічна спадщина, вкрадена Росією: інформаційно-просвітницька кампанія», яка буде презентована 3 червня на урочистому заході до Дня захисту дітей та 85-річчя створення Луганської області (Київська обл., с. Софіївська Борщагівка, вул. Волошкова, 38/1 о 11-00), а в подальшому планується експонування виставки у хабах Луганської області.

За інформацією КЗ «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв», протягом травня викладачі закладу брали участь у методичних заходах, а учні школи – в конкурсах.

З 7 по 20 травня 2023 року комунальний заклад «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» м. Рубіжне Луганської області разом з Рубіжанською міської військовою адміністрацією Сєвєродонецького району Луганської області провели ХІ відкритий регіональний конкурс пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного», який мав на меті активізацію творчого підходу до малювання у дітей, виявлення талановитих і перспективних учнів загальноосвітніх шкіл міста, професійну орієнтацію учнів середнього шкільного віку, популяризацію дитячої художньої творчості, виховання любові до рідної країни і був присвячений 85-річчю створення Луганської області.

Цього року в конкурсі об’єдналися юні художники Луганської області, що знаходяться в різних куточках України та за її межами. 45 учнів художніх шкіл, художніх відділень шкіл мистецтв, загальноосвітніх шкіл та позашкільних закладів освіти надіслали на конкурс свої роботи і відобразили краєвиди Карпат, замки, неймовірні водоспади. Хтось згадав затишні пейзажі рідного Рубіжного. 

Підсумковий захід у форматі зум-конференції відбувся 22 травня 2023 року. Серед переможців ХІ відкритого регіонального конкурсу пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного» є учні закладу: Бервіна Марина (викладач Соловйова Галина) І місце, Дорохова Ангеліна (викладач Соловйова Галина) ІІ місце, Щокіна Катерина викладач (Ткачук Катерина) ІІІ місце.

Учні відділення образотворчого мистецтва Калкутін Данило, Бервіна Марина, Щокіна Анна, Акєнтьєва Евеліна, Хмельницька Софія, Руденко Поліна, Дорохова Ангеліна, Матвієвська Єва, Левченко Анна (викладач Соловйова Галина), Щокіна Катерина, (викладач Ткачук Катерина) взяли участь у Міжнародному україно-італійському проєкті «Птахи МИРУ».

На музичному відділенні 4 учня стали лауреатами І місць серед учнів духових інструментів у ХІ Міжнародному дистанційному фестиваль-конкурсі мистецтв: Коршенко Вадим, Клочко Георгій, Клочко Михайло, Корольова Ірина (викладач Дейнега Анатолій, концертмейстер Зеленська Вікторія).

Викладачі школи мистецтв взяли участь у наступних методичних заходах:
- XV Методологічний семінар з позашкільної освіти, on-line відкрита лекція «Гуманітарний напрям позашкільної освіти: теорія і практика»;
- ХVI Методологічний семінар з позашкільної освіти, on-line Всеукраїнського круглого столу «Забезпечення і реалізація прав дітей на позашкільну освіту на позашкільну освіту в умовах воєнного стану»;
- Всеукраїнська онлайн конференція з підвищенням кваліфікації на тему: «Турбота про дитячу психіку в умовах війни: практичні поради та інноваційні підходи»;
- ІІ відкритий дайджест-семінар Всеукраїнського мистецького івент-проєкту «Музичні мандри» на тему «Український вимір мистецької освіти: від мрії до звершень»!;
- Методичний захід «Проблеми початкового навчання грі на духових інструментах» викладача вищої категорії по класу духових інструментів КЗ «РМДШМ» Дейнега А.В.;
- Методичний захід викладача Сєвєродонецької художньої школи Боярчук Ю.М. на тему «Декоративний натюрморт з предметами побуту і плодами».

У школі мистецтв триває запис абітурієнтів на 2023-2024 навчальний рік. Вся інформація щодо роботи закладу висвітлюється на сторінках у соціальних мережах Фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100086462318451 та Інстаграм https://instagram.com/kz_rmdshm?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Комунальний заклад «Рубіжанська публічна бібліотека» інформував про здійснення інформаційного наповнення сторінки закладу в соціальній мережі Фейсбук https://cutt.ly/10E6tIj https://cutt.ly/A0E6hxZ та Інстаграм @Biblioteka_Rubizhne, надав інформацію про новинки сучасної української літератури для дітей і дорослих, про творчість незаслужено забутих українських письменників і поетів. Інформував про підготовку бібліотекарями святкування Міжнародного дня захисту дітей в місцях компактного проживання ВПО та участь у освітньому проєкті «Єдина Україна» для поглиблення знань з історії України.

За інформацією Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 протягом травня проводилася інформаційна кампанія на сторінці Фейсбук https://www.facebook.com/sports.school.1rmr у рубриках «Спортивний калейдоскоп», «Наш спортивний дух», «Цікаве про спорт», «Поради тренера батькам», «Допоможем ЗСУ», «Спортивний блискавка». Підготовлено 17 публікацій, які переглянули 1495 осіб. 

Також у травні розпочато проведення безкоштовних фізкультурно-оздоровчих занять «вихідного дня» для дітей ВПО Луганщини. Святкове відкриття приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять внутрішньо переміщених осіб планується 3 червня 2023 о 11.00 годині, у день 85-річчя утворення Луганської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора