Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят

Дата: 02.06.2023 11:44
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. У далекому 1925 році в Женеві (Швейцарія) проходила Міжнародна конференція Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, присвячена питанням добробуту дітей. Для того, щоб привернути увагу громадськості до проблем дітей, було прийнято рішення про проведення цього свята. З того часу традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії, бо в дітях продовження роду людського й здійснення мрій і сподівань на краще. 1 червня вся світова спільнота закликає зупинити домашнє насильство над дітьми, проводить освітні компанії для дітей про те, куди вони можуть звернутися в разі обмеження їх прав, і вчать суспільство враховувати потреби дитини. Організатори розважальних заходів у свято дня захисту дітей влаштовують конкурси для дітей та дорослих, щоб показати: ніхто, крім дорослих, не в змозі допомогти дітям. У закладах середньої освіти Рубіжанської громади пройшли різноманітні заходи до цього важливого свята. 

У Рубіжанській гімназії № 1 пройшли заходи, які були спрямовані на реалізацію прав і свобод дітей. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це мають відповідати дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав є найголовнішим завданням закладу. 

Рубіжанська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 теж долучилась до відзначення Міжнародного дня захисту дітей. Учні 2-9 класи організували онланй-челендж «Подорож країною дитячих мрій». На уроках чи вдома на камеру учні ділилися своїми найзаповітнішими мріями, загадували бажання. А мрії у наших дітей різні, є наївно дитячі (домашні тваринки, іграшки, планшети та ін.) і по-справжньому дорослі. Проте єдине для всіх бажання – це мир, перемога та повернення додому. Учителі початкових класів проведи інформаційні квести «Твої права – твоя фортеця», під час яких обговорили з учнями основні права та обов’язки дітей, познайомилися з основними документами, які захищають права дітей, та з’ясували, куди потрібно звернутися в тому випаду, коли ваші права порушено. Учні 5-9 класів та педагоги школи взяли участь в круглому столі під назвою «Фортеця дитинства». 
Розпочалось засідання з інформаційної хвилинки, на якій учасники заходу дізналися про історію виникнення свята в Україні і світі, познайомились з символікою свята, обговорили питання захисту дітей на території України та пов’язані з цим проблеми.

До Дня захисту дітей у Рубіжанській гімназії № 4 пройшов квест “Подорож у дитинство”. Завдання були логічними, математичними, філологічними, на загальну ерудицію тощо. У квесті із задоволенням взяли участь і вчителі. Наприкінці заходу присутні отримали подарунок - привітальне відео, у якому кожен учень впізнав себе, щасливого і безтурботного. Напередодні був оголошений флешмоб “Щаслива дитина”, де кожен мав розмістити фото на сторінках закладу у соцмережах.

У Рубіжанській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 10 були проведені, виховні години, круглий стіл, на яких робили флешмоб-пробки (малювали малюнки), поробки с паперу, записували на відео вірші.

Учні Рубіжанського ліцею взяли участь у вікторинах, конкурсах, флешмобах до Дня захисту дітей. Кожен охочий долучився до конкурсу малюнків-привітань «З днем захисту дітей». 

Діти повинні знати свої права, сумлінно вивчити їх. Це так потрібно, так важливо, особливо в  наші дні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора