У Національній бібліотеці України для дітей відбувся перший бібліотечний молитовний сніданок

Дата: 02.06.2023 12:50
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Вранці у перший день літа до головної дитячої бібліотеки країни завітали численні діти-читачі з різних регіонів України – зі столиці і Київщини, а також з Луганської та Донецької областей, серед яких були і п’ять діточок з Рубіжанської територіальної громади.

На свято зібралося багато гостей – представники Всеукраїнської Ради Церков та Релігійних Організацій, Міністерства культури та інформаційної політики, Представників Офісу Президента, Міністерства юстиції України, Міністерства Оборони України, Генерального штабу, Національної Гвардії України, військовослужбовців ЗСУ, депутатів Верховної Ради України, представників органів влади Херсонського, Полтавського та Луганського регіонів, Національної спілки письменників України, бізнесу, капеланів, громадських діячів, дипломатів, письменників, волонтерів та бібліотекарів з усієї України . Гості висловлювали свої побажання дітям у Міжнародний день захисту дітей, оглянули  виставки та розмальовані воєнні артефакти, перетворені руками дітей в арт-об’єкти.

Дитячий молитовний сніданок розпочався із загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам’яті загиблих унаслідок збройної агресії росії проти України. 

«Сьогодні діти в Україні потерпають від війни. Багато дітей загинули, втратили батьків, домівки. Наш обов’язок як дорослих – захистити дітей, зробити все для того, щоб на дитячому шляху ніколи не виникало потреби у захисті», – зазначив перший заступник Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

«Ми прагнемо досягати єднання і взаєморозуміння, спільними зусиллями та спільними молитвами наближаючи нашу перемогу — заради дітей, чий допитливий розум та відкриті серця обов’язково прославляти нашу державу, заради тих, хто не дочекався, але вірив у перемогу – і дорослих, і дітей, яких, на жаль, не вдалося захистити», – наголосила генеральна директорка Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко.

Під час заходу всі учасники разом молилися за Україну та її майбутнє і цьому не завадила навіть повітряна тривога, під час якої усі були змушені перейти в більш безпечне місце, де  зустріч була продовжена. На завершення свята діти отримали подарунки від благодійників.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора