Онлайн захід у медичному закладі первинки Рубіжанської громади

Дата: 05.06.2023 13:44
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

У медичному закладі комунального некомерційного підприємства  «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської громади 30 травня відбулася онлайн-зустріч співробітників, які працюють на підконтрольній Україні території.

Оптимістична вітальна промова директора Євгена Цихмістренко на початку заходу налаштувала всіх учасників на творчу роботу та позитивний настрій. Медичний директор Алла Родіонова доповіла про відновлення роботи комісії з надання одноразової грошової допомоги з місцевого бюджету Рубіжанської міської військової адміністрації вразливій групі мешканців Рубіжанської територіальної громади та вимог до надання довідки про стан здоров’я у разі звернення пацієнтів до лікарів медичного закладу.

Основна частина заходу була присвячена заняттю з лікарями та сестрами медичними на тему: «Дашборди. Моніторинг показників роботи лікаря первинної медичної допомоги». Спікери -  сімейні лікарі Тетяна Цихач та Тетяна Шулак, провели навчання медичного персоналу щодо якісного внесення у електронну систему  охорони здоров’я показників профілактики деяких захворювань населення з метою попередження розповсюджених хвороб. Так, наприклад, для своєчасного виявлення цукрового діабету всім чоловікам та жінкам старше 45 років треба один раз на рік вимірювати цукор крові натще, а при наявності факторів ризику захворювання (надлишкова маса тіла, обтяжений спадковий анамнез, діабет у період вагітності, зловживання алкоголем) ця рекомендація стосується осіб і до 45 років. Всім жінкам з 50 до 69 років рекомендовано один раз на два роки робити мамографію (рентген молочних залоз) за направленням сімейного лікаря з метою раннього виявлення ракової хвороби.

Наприкінці зустрічі учасники висловили щирі побажання всім міцного здоров’я, незламності та найшвидшої ПЕРЕМОГИ України!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора