Як вінницький гуманітарний штаб «Луганщина моя» організовує дозвілля для вимушених переселенців

Дата: 10.06.2023 11:10
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

Окрім забезпечення потреб мешканців Луганської області у гуманітарній допомозі Рубіжанською міською військовою адміністрацією, як координатором гуманітарного штабу «Луганщина моя» у м. Вінниця, з березня цього року розпочато роботу по організації дозвілля вимушених переселенців.

  • Так, протягом березня-квітня рубіжанська малеча відвідала унікальний Музей моделей транспорту, розташованого в самому центрі Вінниці – єдиному в Україні подібному музею, в якому налічується більш ніж п’ять тисяч експонатів, що є безумовним рекордом не лише для України (в 2018 році за свою колекцію музей отримав відзнаку «Книги рекордів України»), а й Європи.
  • Безліч позитивних емоцій наші співгородяни отримали також від екскурсій до «Піднебесної Вінниці», де за якихось кілька годин змогли зануритися в атмосферу Свято-Преображенського кафедрального Собору, його історії, піднятися на найвищу точку храму – дзвіниці та навіть задзвонити у найбільший його дзвін.
  • Травень порадував новими екскурсіями «Вуличний Лувр» та «Незвідані Садки». На тематичній екскурсії середмістям «Незвідані Садки» учасники під час прогулянки змогли зазирнути у вікна історії через розповіді про долі впливових вінничан початку 20-го століття та їхні домівки, поговорити про те, як за кілька десятків років Вінниця перетворилася на успішне місто та відвідати приховану садибу, що не зазначена в жодному путівнику міста. Під час мистецької прогулянки-дискусії «Вуличний Лувр» побачили нові, звичні і заховані мурали, графіті та мозаїки Вінниці. 

Завдяки продовженню співпраці Рубіжанської міської військової адміністрації з представниками Міжнародної організації  з міграції у червні продовжуємо запрошувати мешканців Луганщини на цікаві екскурсії. 

Так, у суботу 10 червня о 12:00 і 14:00 відбудеться екскурсія до Кафедрального Собору Преображення Господнього, стіни якого за попередні 300 років неодноразово ставали прихистком і схованкою, розрадою в непрості часи.

Для того, щоб бути в курсі всіх заходів, що проводяться штабом, мати змогу зареєструватися на подібні екскурсії, приєднуйтесь до вайбер-спільноти гуманітарного штабу Рубіжанської міської військової адміністрації у м. Вінниця.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора