Всеукраїнський Олімпійський день

Дата: 12.06.2023 14:30
Кількість переглядів: 336

Фото без опису

З метою поширення гуманістичних ідей олімпізму, формування свідомого ставлення та мотивації до занять фізичною культурою та спортом, популяризації олімпійського руху та здорового способу життя в освітніх закладах Рубіжанської громади пройшли заходи з відзначення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського дня.

Серед учнів 6-11 класів Рубіжанського ліцею були  проведені різноманітні заходи, в тому числі із застосуванням  сучасних інформаційно-комунікативних технологій, а саме:

  • онлайнгімнастика з Олімпійськими чемпіонами;
  • перегляд відео з  Олександром Усиком – Олімпійським чемпіоном з боксу;
  • перегляд відеопрезентації «Олімпійський путівник» (історія виникнення Олімпійських ігор, сучасні Олімпійські ігри, символіка);
  • перегляд відеопрезентації «Олімпійські чемпіони України»;
  • дидактичні ігри «Назви вид спорту», «Літні та зимові Олімпійські ігри», «Що зайве», «Склади пазл», «Розкажи про …» на тему Олімпійських видів спорту;
  • спортивне змагання-імпровізація «Пошуки Олімпійського вогню»;
  • онлайн-ігри «Поціль у коло», «Стрибки на м’ячах», гімнастичні вправи;
  • перегони на велосипедах та самокатах.

У Рубіжанських гімназіях пройшли заходи для учнів 5-8 класів. Учні поспілкувались з відомими гостями: були присутні майстер спорту з легкої атлетики Нєстєрова Ніна Вікторівна та Олександр Володимирович Дубовой -  тренер-викладач, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу і богатирського багатоборства, багаторазовий призер і переможець чемпіонатів Світу та Європи. Учні почули історію кожного гостя, змогли поставити їм питання. Разом зі спортсменами пограли в гру «Олімпійський  всезнайко»; провели вікторину «Я про спорт знаю все», презентували виставку малюнків «Мій улюблений вид спорту», провели челендж серед учнів «Я зараз займаюсь спортом так». Заходи були цікавими та емоційними.

«Олімпійський день» виявився захоплюючим та навчальним заходом для учнів. Він дозволив дітям краще зрозуміти важливість спорту та його ролі в формуванні здорового способу життя. Заходи сприяли підвищенню інтересу до олімпійського руху та мотивували молодь до досягнення своїх спортивних цілей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора