Щорічно 14 червня у різних країнах світу відзначають Всесвітній день донора крові

Дата: 14.06.2023 09:30
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

Сьогодні відзначається свято благородних людей, які безоплатно здають свою кров в донорські центри. Донорство – це почесна і надзвичайно важлива справа. Всього одна доза донорської крові може врятувати життя трьом людям. Її неможливо замінити медикаментозними засобами або штучно синтезувати. Тому потреба в донорській крові та її компонентах існує постійно. 

Напередодні Всесвітнього дня донора працівники Рубіжанської міської військової адміністрації на чолі з її керманичем долучилися до здачі крові. 

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко розповів про ідею цього заходу:

«Ми можемо подарувати комусь ще один день народження, ще одну розмову з близькими або ще одне побачення з коханими під зоряним небом. Нехай така наша ініціатива надихає інших громадян долучитись до донорства».

Рубіжанська міська військова адміністрація щиро дякую усім донорам крові та працівникам цієї сфери за вашу відданість своїй справі і за те, що ви даруєте іншим людям надію на порятунок. Ви сьогодні справжні дарувальники життя, оскільки саме слово «донор» по-латинськи означає «дарувати». Щосекунди у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові, тому цей день дає можливість висловити вдячність усім, хто добровільно здає свою кров. Ви даруєте надію, бо життя людини – найвище благо на землі, а порятунок його – найвища честь для тих, хто долучається до цього.

Будьте завжди здорові та горді з того, що подарували життя не одній людині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора