Служба у справах дітей інформує

Дата: 15.06.2023 10:52
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

24.02.2022 ріку розділив наше життя на ДО та ПІСЛЯ. До цього дня в Рубіжанській мирній громаді функціонувало 4 дитячих будинки сімейного типу, 5 прийомних сімей, в яких родинний затишок отримували 35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 94 дитини виховувалось в опікунських сім’ях. Взагалі на обліку в службі у справах дітей перебувало 145 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З початком повномасштабного воєнного вторгнення рф на територію нашої країни, сім’ї з дітьми виїхали у більш безпечніші куточки світу.  

Так, дві сім’ї опинились у Івано-Франківській області. Це дитячий будинок сімейного типу  та опікунська родина, в яких кожен день мати – вихователька та опікун оточують любов’ю та опікають 11 дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Минулого тижня Рубіжанська служба у справах дітей за підтримки Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області завітала до цих сімей, які наразі мекають у населених пунктах Залуква та Богородчани. 

Це була не перевірка умов проживання дітей у сім’ях, як це передбачено законодавством, а дружня зустріч вже майже рідних людей, які разом пройшли та пережили багато подій, переживань.

Під час спілкування діти один перед одним вихвалялись своїми досягненнями. В одній із родин утворилась нова сім’я, так що ми мали змогу привітати молодят зі святом та побажати їм любові та взаєморозуміння. 

Під час дружньої вечері з вихованцями дитячого будинку сімейного типу, яку всі разом готували, діти дивували своїми здібностями: малюнками, вишиванками, поробками та особистими щоденниками з успіхами у навчанні. 

На спільній зустрічі в опікунській сім’ї мама – вихователь та начальник служби обговорили зміни в законодавстві та плани на майбутнє. Під час розмови мами обмінялись досвідом у вихованні маленьких дітей. Згадали рідне місто, життя до його захоплення.  

Завдяки Рубіжанської міської військової адміністрації родини отримали подарунки для побуту, а дітки – іграшки і солодощі, які забезпечать гарний настрій та проведення дозвілля під час літнього відпочинку. Несподіванкою для всіх були «Торби щастя», в яких кожна цукерка містила побажання. Кожний, хто отримав побажання, поділився тим, що воно має відношення саме для нього.  

Такі зустрічі дарують не лише гарні емоції, радість, любов та й сильну віру у Перемогу нашої незламної країни й повернення до рідного міста!

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова щирої вдячності усім, хто дарує тепло своєї душі діткам, які позбавлені батьківського піклування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора