20 червня у всьому світі відзначають Всесвітній день біженців

Дата: 20.06.2023 10:00
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

До цих пір біженці - це одна з найбільш гострих проблем сучасного світу. Не так давно Україна сама приймала біженців з різних країн. Зазвичай це були люди з Афганістану, Сирії, Іраку тощо. 

2014 року наша країна вперше зіткнулася з проблемою внутрішньо переміщених осіб. Станом на березень 2015 року загальна кількість осіб, що покинули свої домівки внаслідок війни на Донбасі, становила майже 2 млн осіб.

Нині український народ не за чутками знає, що таке бути біженцем. Мільйони українців, рятуються від жахіть «русского миру». Ніхто, кого війна вимушено перемістила, не зможе забути жахи, свідками яких вони стали.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на засіданні Конгресу регіональних і місцевих влад при президентові України наголосила: «Станом на сьогодні у нас вже зареєстровано майже 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, а фактична кількість - 7 мільйонів. Водночас тимчасовий притулок за межами України знайшли понад 5 мільйонів українців». За її словами, серед ВПО жінки становлять 60%, 25% - діти, 25% пенсіонери й майже 200 тисяч – люди з інвалідністю.

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює вдячність кожній українській громаді та родині, яка відкрила свої обійми та допомогла з житлом, роботою, влаштувала на навчання, зігріла надією і теплом сотні тисяч жінок і дітей, які потребували притулку. А також кожній українській родині, які покинувши рідний дім поїхали в невідомість, але зуміли показати світові, яка ми вдячна та привітна, працелюбна й талановита нація!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора