Міжнародний день Йоги!

Дата: 21.06.2023 16:40
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

Йога є однією з найдавніших як фізичних, так і духовних, вольових практик, яка виникла в прадавній Індії і продовжувала там культивуватися і розвиватися. У ХХ сторіччі Йога стала поширюватися всіма континентами світу, і на сьогоднішній день завоювала прихильність мільйонів мешканців планети, вона практикується в різних стилях по всьому світу, її популярність продовжує зростати.

І тому прем’єр-міністр Індії Нарендр Моді звернувся до ООН із пропозицією святкувати Міжнародний день йоги 21 червня, день літнього сонцестояння, найдовший день річного циклу, який сповнений особливого сакрального значення для багатьох культур Північної півкулі. Пропозиція індійського прем’єра була одностайно підтримана іншими державами-членами ООН і 11 грудня 2014 року Генеральна Асамблея, підкреслюючи величезний позитивний вплив і переваги цієї практики, офіційно проголосила 21 червня «Міжнародним днем Йоги». Це свято поєднало людей з усіх куточків світу різних національностей та віросповідання в єдине світове співтовариство практикуючих йогу.

Слово «йога» в санскриті означає «приєднуватися» чи «об’єднуватися», символізує об’єднання тіла і свідомості. В наш неймовірно складний час, де постійно присутні стрес та тривога, подібне визначення набуло нового осмислення, тому сьогодні йога як ніколи є дієвим засобом, який допомога у психологічній та фізичної реабілітації. Тому обов’язково приєднуйтесь до наших занять!

Місто Рубіжне не є винятком і у наших містян завжди були популярними заходи з оздоровчих практик, особливо йоги, де багато жінок та чоловіків із задоволенням і користю відвідували не тільки заняття в залах, а ще й виїжджали на ретріти до Кремінських лісів та навчальні семінари з йоги. 

В даний час Рубіжанська студія йоги релокована у Київську область, де організовує безкоштовні заняття для ВПО з міста Рубіжне і Луганської області. Тому запрошуємо на заняття по суботах, о 12.00 за адресою: вул. Волошкова 38/1, Києво- Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка. Заняття проводить Заслужений тренер України Олександр Дорошенко (+380501449905).

На фото: заняття тренера Олександра Дорошенка з особистого архиву.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора