Механізм оздоровлення дітей з малозабезпечених сімей

Дата: 22.06.2023 15:00
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 №462 запроваджено механізм «гроші ходять за дитиною» при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей з малозабезпечених сімей,  які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї.  З 1 червня батьки дітей почали отримувати повідомлення про можливість отримати кошти від держави для придбання путівки в межах проекту. 

Самостійно перевірити, чи є ваша родина в переліку отримувачів коштів на оздоровлення вашої дитини, можна за посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health. Батькам дітей, які є в цьому переліку, необхідно відкрити картку в АТ КБ «ПриватБанк» із спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину. Після надходження коштів - обрати один з закладів оздоровлення і відпочинку вищої категорії, який міститься в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Всі вони розташовані в карпатському регіоні. Обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку також можна за  посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health. Детальна інформація про механізм надання послуги, а також відповіді на найпоширеніші питання, що можуть виникати, за посиланням https://bit.ly/3otJP3v

Направлення дітей на оздоровлення та відпочинок у дитячий центр «Артек» здійснюється відповідно до порядку, затвердженого Міністерством соціальної політики України. У 2023 році право на оздоровлення в ДЦ «Артек» мають діти з малозабезпечених сімей. Дитина забезпечується путівкою за рахунок бюджетних коштів один раз на рік за умови, що в поточному році їй не надавалася путівка до зазначеного дитячого центру за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня та батьки дитини або особи, які їх замінюють, не отримували бюджетні кошти «гроші ходять за дитиною». Нацсоцслужба затверджує розподіл путівок до дитячого центру «Артек» у розрізі адміністративно-територіальних одиниць відповідно до потреб обласних, Київської міської військових адміністрацій.

За консультацією з питання реалізації механізму «гроші ходять за дитиною» або направлення дітей з малозабезпечених сімей на оздоровлення та відпочинок у дитячий центр «Артек» звертатися на «гарячу лінію» з питань оздоровлення УСЗН Рубіжанської міської військової адміністрації за телефоном 0973565551.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора