Протидія кібершахрайству

Дата: 26.06.2023 13:00
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

22 червня 2023 року відбулась конференція на тему «Проведення інформаційної кампанії з протидії шахрайствам. Забезпечення в організації та проведення загальнодержавної інформаційної кампанії щодо протидії зростанню кількості шахрайств, пов’язаних зі здійсненням фінансових операцій через Інтернет, шахрайськими (фішинговими) повідомленнями, інтернет-жебрацтвом тощо», організована Асоціація міст України спільно з Департаментом кіберполіції Національної поліції України (Кіберполіція).

До заходу долучились онлайн 365 учасників: представники органів місцевого самоврядування, керівники  У(В)ПК в областях, експерти. Представники Рубіжанської міської військової адміністрації були серед учасників конференції

Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України, зазначив, що цей захід став першою практичною складовою співпраці Асоціації міст України та Департаменту кіберполіції Національної поліції України в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю.

«Важливою складовою протистояння  кіберзлочинності та запорукою кібербезпеки є своєчасне інформування громадян про можливі схеми й способи дії шахраїв. Важливу роль у протидії шахрайству відіграють органи місцевого самоврядування, які є найближчими до людей, до яких люди звикли звертатись зі своїми проблемами», - зазначив О.Слобожан.

Юрій Виходець, начальник ДКП НПУ, полковник поліції, ознайомив учасників конференції з найбільш поширеними методами інтернет-шахрайства, зокрема, під час здійснення онлайн-покупок, здійснення пожертв, використання фейкових інтернет-сторінок державних органів тощо.

За результатами конференціі домовилися продовжити налагодження комунікації та проводити в регіонах спільні заходи через регіональні відділення АМУ та управління і відділи протидії кіберзлочинам в областях.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора