В Києві пройшла Координаційна зустріч «Реалізація Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року на місцевому рівні

Дата: 07.07.2023 13:20
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

6 - 7 липня 2023 року в Києві пройшла Координаційна зустріч «Реалізація Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року на місцевому рівні. Повноваження та відповідальність територіальних громад». 

На ній представники Луганщини не лише обговорили проєкт обласної комплексної цільової програми підтримки ВПО на період до 2025 року в Луганській області, а й мали змогу ознайомитися з діяльністю Луганської обласної «Ради ВПО», обговорити роботу Центрів надання допомоги цивільному населенню, дізнатися про досвід створення Молодіжного простору в місті Дніпро на базі шелтеру, вивчити приклади вирішення питань ВПО на рівні Лисичанської територіальної громади та обмінятися досвідом. В роботі Координаційної зустрічі взяли участь заступник начальника Рубіжанської міської військової  адміністрації з соціальних та гуманітарних питань та начальник управління соціального захисту населення. 

Нагадаємо, 7 квітня 2023 року  Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. Також затверджено відповідний операційний план на 2023-2025 роки. Документ розроблений Мінреінтеграції за підтримки Ради Європи. До його напрацювання також долучилися експерти міжнародних і громадських організацій, які опікуються захистом прав внутрішньо переміщених осіб.

Прийняття нової Стратегії – це реагування держави на виклики масового переміщення населення, спричинені повномасштабною агресією рф. Нею передбачена державна підтримка ВПО на всіх етапах – від евакуації, у процесі соціальної адаптації на новому місці й до моменту повернення до місця постійного проживання.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора