День українських миротворців

Дата: 15.07.2023 10:00
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

З 2013 року постановою Верховної Ради України №292-VII за 15 липня офіційно закріплене професійне свято — День українських миротворців.

Дату обирали не випадково. Саме в цей день 1992 року українські військовослужбовці вперше взяли участь у миротворчій місії. Тоді на прохання генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй в охоплену війною Боснію на допомогу своїм західним колегам вирушили перші 42 українця. Саме вони започаткували створення в країні національного миротворчого контингенту.

Українських миротворців знають та пам’ятають по всьому світу, де вони рятували людські життя, запобігали масовим злочинам, створювали основи для побудови миру. Балкани, Африка, Близький схід… Наші миротворці заслужено набули слави справедливих воїнів. Коли російський агресор вторгся на нашу землю, українські воїни-миротворці стали на захист Батьківщини. Вони проявляють героїзм на суходолі, успішно протистоять ворогу у повітряних боях, показують світу нескореність та справжній дух Українського народу. 

Рубіжанська міська військова адміністрація дякує всім, хто брав участь у миротворчих операціях, й особливо тим, хто сьогодні в "гарячих точках" нашої передової зупиняє окупантів, наближає мир, спокій та перемогу України. Слава українським миротворцям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора