Делегація медичних працівників в складі чотирьох сімейних лікарів та двох медичних сестер прийняла участь у тренінгу у форматі офлайн

Дата: 17.07.2023 14:30
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Делегація медичних працівників в складі чотирьох сімейних лікарів та двох медичних сестер від комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської адміністрації прийняла участь у тренінгу у форматі офлайн в місті Києві по вулиці Велика Васильківська 100, готель Холлідей Інн.

Тренінг, присвячений клінічному веденню психічних розладів для працівників первинної медичної допомоги, організований  експертами Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Тема: “Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP” в рамках впровадження «Національної програми з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки», яку ініціювала Перша леді України Олена Зеленська, у зв’язку з новими масштабами потреб у сфері психічного здоров’я, які зросли внаслідок ескалації війни після 24 лютого 2022 року.

Тренери Олег Шульц та Анна Коба  з 11.07. по 14.07.2023 року щоденно з 09:30 до 18:00 години навчали лікарів та сестер медичних загальної практики щодо оцінки стану психічного здоров’я людини, ведення пацієнтів із психічними розладами та скерування їх до фахівців спеціалізованої медичної допомоги за програмою mhGAP, яка використовує лише науково-обґрунтовані рекомендації та технічні інструменти. MhGAP - це програма дій ВООЗ з усунення прогалин у сфері охорони психічного здоров’я. 

В результаті навчання медики первинної ланки закріпили свої знання та підвищили обізнаність щодо оцінки стану психічного здоров’я людини, виявлення психічних розладів, надання їм відповідної допомоги, скерування до спеціалістів з психічного здоровʼя (у разі необхідності), спільної праці пліч-о-пліч зі спеціалістами у сфері психічного здоров’я. Наприкінці заходу учасникам вручені Сертифікати про успішне навчання та активну участь у тренінгу.

Нагадаємо, що раніше, на початку 2023 року, всі рубіжанські лікарі та медичні сестри загальної практики проходили онлайн-навчання щодо психічних розладів людини на електронній платформі Академії Національної служби здоров’я України (НСЗУ) з отриманням відповідних сертифікатів.
Немає здоров’я без психічного здоров’я! Медики рубіжанського Центру первинки прагнуть працювати в інтересах пацієнтів, щоб кожен мав доступне та належне лікування. Продовжуємо навчання – продовжуємо життя задля ПЕРЕМОГИ! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора