Онлайн-семінар «Захист прав дітей в територіальній громаді»

Дата: 19.07.2023 10:00
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

18.07.2023 року спеціалісти служби у справах дітей Рубіжанської міської військової адміністрації долучились до участі в онлайн-семінарі «Захист прав дітей в територіальній громаді», який було організовано  Департаментом з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Національної соціальної сервісної служби України за ініціативою   служби  у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації. Головною метою заходу  було надання методичної підтримки службам у справах дітей територіальних громад Луганської області під час здійснення ними повноважень, визначених законодавством України.

Під час зустрічі було обговорено питання щодо  надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, захист дітей, що перебувають в евакуації за межами території України,  особливості роботи з сім’ями ВПО, в яких виховуються діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, та ряд інших важливих питань щодо захисту прав дітей  в умовах воєнного стану. 

На початку заходу заступник директора Департаменту Володимир ВОВК ознайомив учасників з нормативно-правовим регулюванням діяльності служб у справах дітей територіальних громад, зазначивши, що  наразі важливим є знання та використання в роботі міжнародного та національного законодавства з питань захисту прав дитини. Також було  обговорено проблемні питання та конкретні ситуації, які потребують реагування в умовах воєнного стану.

Головні спеціалісти відділу організації державного контролю за захистом прав дітей Департаменту – Ірина КРЮКОВСЬКА та Наталія МАРТИНЕНКО, розповіли присутнім про особливості  влаштування дітей залишених без батьківського піклування та діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу під час воєнного стану. Крім того, серед учасників семінару були обговорені питання  соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, щодо виплат сім’ям, в яких виховуються статусні діти.

Корисна інформація, професійні поради, зміни в законодавстві, відповіді на актуальні запитання…відведеного часу невистачило. 

По завершенню заходу заступник директора Департаменту Володимир ВОВК та начальник служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації Раїса РОДІНА щиро подякували служби у справах дітей за згуртованість, підтримку та допомогу дітям Луганщини  у такий нелегкий для країни час. 

Нарада пройшла в теплій та дружній атмосфері, адже такі зустрічі - це чудова нагода підвищити рівень своєї практичної компетентності. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора