Рубіжанська міська військова адміністрація взяла участь у «Digital Social Forum: формуємо спроможність замість залежності»

Дата: 20.07.2023 14:30
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

19 липня 2023 року представники управління соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації взяли онлайн участь у заході  «Digital Social Forum: формуємо спроможність замість залежності», організованому Міністерством соціальної політики України у партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП) та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).  Основна мета Форуму - об'єднання сил нашого суспільства та міжнародної спільноти навколо ідеї   формування спроможності замість залежності та презентація прогресу реалізації цифрової трансформації соціальної сфери.

В рамках Форуму відбулось три панельні дискусії, де за участі представників Офісу Президента та Уряду, народних депутатів, представників органів місцевого самоврядування та очільників громадських організацій обговорено: доступність та прозорість соціальної підтримки; соціальні сервіси, які надаються протягом усього життя людини; цифрові рішення для забезпечення найкращих інтересів дітей.

Спікерами форуму наголошено на важливості запровадження та подальшого розвитку змін у системі соціального захисту населення у нашій державі, пов’язаних саме з цифровізацією соціальних виплат, наданням соціальних послуг, забезпеченням прав дитини тощо.

Представниками Міністерства соціальної політики зокрема зазначено, що саме завдяки цим реформам наша держава встояла перед викликами війни щодо соціальної підтримки населення, ми виявилися спроможними в рамках критичного реагування, наразі перед нами постають завдання стратегічного реагування. Соціальні виплати у державі мають відповідати характеристикам справедливості, прозорості та мати чіткий алгоритм призначення, нарахування та виплати.  Основні меседжі, проголошені спікерами форуму:

1. Допомогу мають отримувати ті, хто не може сам себе забезпечувати, а не ті, хто формально має право.

2. Ми не маємо права сформувати націю вимушеної безпорадності. Перш за все ми маємо думати про зайнятість, всі види допомоги мають іти через робоче місце. Надважлива можливість швидкої та ефективної перекваліфікації. 

3. Держава має фінансувати не установу з надання соціальних послуг, а саме надання цих послуг, кожної послуги, важливе застосування механізму «гроші ходять за людиною».
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора