Культурні послуги

Дата: 25.07.2023 15:14
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Рубіжанська міська військова адміністрація опікується гуманітарним штабом «Луганщина моя» (штаб), який знаходиться у м. Вінниця. Штаб має декілька спеціалістів різних сфер, тому за потреби, окрім гуманітарної допомоги, внутрішньо переміщені особи (ВПО) отримують допомогу з юридичних, медичних та соціальних питань. 

Велику увагу у штабі для ВПО приділяють наданню культурних послуг, а саме.

Створено бібліотечний «куточок», де відвідувачі штабу безкоштовно користуються українськими книжками.

Надається допомога у поданні інформації про пошкоджене майно, опанування застосунку «Дія», навчальні консультації «Смартфон і я».

Проводяться різноманітні майстер-класи до календарних та державних свят, розважально-спортивні програми для дітей та презентації виставок. 

Організовано роботу клуба людей поважного віку, де проводяться зустрічі з різними спеціалістами та цікавими людьми. 

Для надання культурних послуг та найбільш якісного їх проведення, інійійована робота щодо укладання угоди про співпрацю з Вінницькою центральною міською бібліотекою імені І. Бевза щодо організації спільних заходів, творчих зустрічей, кінопереглядів та інших заходів на базі бібліотеки для ВПО Луганщини.

Організовуються відвідування концертів і вистав шляхом надання квоти безкоштовних квитків для ВПО у містах проведення концертів і вистав 
Проводяться пізнавальні екскурсії для дітей та дорослих по цікавим місцям Вінниці.

Важливо також зазначити, що робота з організації дозвілля ВПО та організації надання культурних послуг відбувається й за місцем тимчасового проживання спеціалістів закладів культури, спорту, освіти Рубіжанської міської територіальної громади: 

- у соціальному гуртожитку м. Кропивницького, у бібліотеках міст Сарни (Рівненська область), Києва, Кропивницького відбуваються культурні, патріотичні та розважальні заходи;
- у с. Софіївська Борщагівка (Київська область) з червня, щосуботи, відбуваються фізкультурно-оздоровчі заняття для дітей ВПО Луганщини, а з  липня, у цьому ж приміщенні, можна відвідати заняття для дорослих з йоги.

Інформація щодо проведення заходів висвітлюється на офіційному веб-сайті Рубіжанської міської військової адміністрації, офіційних сторінках в соціальних мережах Фейсбук й Інстаграм. 

Запрошуємо мешканців Рубіжанської міської територіальної громади долучатися до зазначених заходів та запрошуємо до гуманітарного штабу «Луганщина моя» м. Вінниця, обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського, Сарненської бібліотеки для дітей, Вінницької центральної міської бібліотеки ім. І. Бевза, с. Софіївська Борщагівка Київської області (вул. Волошкова 38/1).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора