Вирішення питання щодо можливості надання соціально-спортивних послуг для сімей ВПО з Луганської області та співробітництва з установами спорту й освіти за місцем тимчасового перебування тренерів-викладачів

Дата: 01.08.2023 11:30
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Протягом весни-літа 2023 всі мультифункціональні хаби Луганської області, які у всіх обласних центрах України працюють не тільки як штаби гуманітарної цільової допомоги, здійснюють допомогу та надають необхідні знання для покращення майбутнього наших земляків. Ці простори стали осередками надання сучасних, якісних та доступних послуг з психологічної та юридичної підтримки внутрішньо переміщених осіб, фінансової грамотності, профорієнтації, проведення майстер-класів та виставок, творчих зустрічей, організації роботи дитячих просторів та заходів до державних свят та знаменних дат.

Спільною ініціативою відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області та Дитячо-юнацької спортивної школи №1 м. Рубіжного стало вирішення питання щодо можливості надання соціально-спортивних послуг для сімей ВПО з Луганської області та співробітництва з установами спорту й освіти за місцем тимчасового перебування тренерів-викладачів.

В даний час, як ніколи важливо продовжувати займатися спортом, бо відомо, що заняття відповідними вправами та спортом сприяють не тільки покращенню фізичної форми, але і допомагають подолати стрес, психологічні травми та покращити настрій, що є надзвичайно актуальним у даних непростих умовах, особливо для вимушених переселенців. 

Так склалося, що на сьогодні, у м. Києві мешкає директор Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 м. Рубіжне, майстер спорту України міжнародного класу, «Заслужений тренер України» з карате, тренер вищої категорії  Олександр Дорошенко – неодноразовий переможець міжнародних та Всеукраїнських турнірів. 

Починаючи з червня 2023, щосуботи, Олександр Олегович організував у с.Софіївська Борщагівка Київської області спортивно-оздоровчі заняття для дітей ВПО з Луганської та Донецької областей «Тренування вихідного дня». Тренування не прив’язані до якогось конкретного виду спорту, у програмі занять присутні фізична підготовка, рухливі ігри, навички самозахисту та основи бойових мистецтв. Головна мета занять – це соціальна адаптація і підтримка дітей, які були вимушені покинути рідний дім. На заняттях вони знаходять нових друзів і можливість реалізувати свої спортивні таланти, досягати нових вершин. 

Ми впевненні, що після Перемоги учасники цього проєкту продовжать активно займатися спортом та, можливо, будуть представляти Україну на міжнародній арені.

А для батьків, які приводять дітей на заняття, та інших ВПО, пан Олександр підготував заняття з йоги, яка дозволяє одночасно придбати хорошу фізичну форму, побороти хвороби, заспокоїти нервову систему, очистити свідомість, підвищити працездатність і стресостійкість.

Тож, запрошуємо дітей та дорослих щосуботи до с.Софіївська Борщагівка Київської області (Волошкова 38/1, телефон для довідок 0501449905) для отримання гарного настрою, позитивних емоцій та «кубиків на животі»🙂



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора