Плануєте поїздку дитини на канікули або оздоровлення за кордоном?

Дата: 02.08.2023 10:00
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Плануєте поїздку дитини на канікули або оздоровлення за кордоном? 🌞🏝🌅

Не можете їхати з нею, але готові супроводжувати друзі або родичі? 🤔

Варто звернути увагу на документи, які потрібні для перетину кордону. 🧐

💼 Нещодавно Кабмін ухвалив зміни стосовно виїзду дітей за кордон, відповідно до яких заяви на білому папері, видані після 23 травня – не дійсні. Але це стосується не всіх таких заяв.

➡️ Йдеться про те, що заява, оформлена після 23 травня цього року, має бути оформлена або на нотаріальному бланку, або завірена органом опіки і піклування.

Тобто, дійсними є:

✅️ заява на нотаріальному бланку, завірена нотаріусом;

✅️ заява на білому папері, завірена органом опіки і піклування;

✅️ заява на білому папері, завірена нотаріусом, видана до 23 травня 2023 року.

✔️ Але щодо останнього варіанту заяв (на білому папері, які оформлені до 23 травня), то прикордонники можуть запросити довідку про підтвердження або спростування посвідчення нотаріусом такої заяви. Якщо справжність документа викличе у них сумніви. Тобто в перетині кордону можуть відмовити – і змусять чекати підтвердження від нотаріуса.

📌 Під час воєнного стану в Україні, дітям, які не досягли 16-річного віку, дозволяється виїжджати за межі України у супроводі одного з батьків, бабусі, дідуся, повнолітнього брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, які мають письмове уповноваження одного з батьків, завірене органом опіки та піклування.

Partnership for Every Child працює в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується Партнерством «Кожній дитині» за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерство соціальної політики України та Національна соціальна сервісна служба України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора