#Рубіжне разом. До Дня молоді. Бібліотекарка, що руйнує стереотипи

Дата: 08.08.2023 13:00
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Напередодні Дня молоді знайомимо Вас з бібліотекаркою бібліотеки-філії № 2 комунального закладу «Рубіжанська публічна бібліотека» Яною Сімейко. Вона народилася у місті Рубіжному Луганської області в родині робітників, які більшість життя пропрацювали на рубіжанських заводах. Навчалась в  Рубіжанській спеціалізованій школі I-III ступенів № 7, а у 2014 році закінчила навчання в Рубіжанському політехнічному коледжі ім. Порай-Кошиці та здобула диплом за спеціальністю економіст.  

З дитинства Яна проводила багато часу в шкільній та місцевій бібліотеці, тому, коли подорослішала, вирішила поєднати дитяче хобі з майбутньою професією. В 2019 році її радо прийняли в молодий бібліотечний колектив. А вже в 2022, закінчивши навчання в коледжі Луганської державної академії культури і мистецтв, отримала диплом фахового молодшого бакалавра за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».
 
«Чому з сотень професій я обрала професію бібліотекаря? Любов до книги, до читання? Ні, не тільки це. Головне, на мій погляд, те, що людина, яка дає книгу, несе людям світло пізнання, допомагає через книгу подолати свої сумніви, розчарування, відчути справжні хвилини щастя. Я обрала професію бібліотекаря справою свого життя. Я не уявляю себе окремо від книг, окремо від бібліотеки, від спілкування з читачами. Всі люди, які обрали цю професію, об’єднані однією спільною справою, однією турботою, одним бажанням – дарувати людям радість!»

Працюючи в бібліотеці-філії № 2, в рідному Рубіжному, Яна із задоволенням виконувала різноманітні читацькі запити, проводила безліч масових заходів для місцевих громадян. Також брала участь у написанні грантових проєктів для розвитку бібліотеки. 

В березні 2022, після окупації рідного міста, Яна з родиною була вимушена евакуюватися. Зараз тимчасово проживає в Рівненській області. Та це не заважає дівчині постійно працювати над підвищенням свого професійного рівня, оволодівати новими знаннями, проходити онлайн навчання на освітніх курсах та отримувати підтверджуючі сертифікати. Також молода бібліотекарка професійно показала себе в дистанційній роботі та сміливо справляється з будь-якою поставленою задачею. 

Сучасний бібліотекар відіграє одну із пріоритетних ролей, адже базується, як правило, на основі нового мислення, інноваційних підходів, професіоналізмі, ентузіазмі, вмінні працювати у команді та вирішувати проблеми, ініціативності, гнучкості. Всі ці якості можна побачити в молодій бібліотекарці Яні Сімейко і вони є основою успіху справи, якою вона займається. 

Рубіжанська міська військова адміністрація пишається молоддю, яка допомагає своїй громаді та країні вистояти і перемогти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора