#РубіжнеРазом. До Дня молоді. Яскравий світ Катерини Ткачук

Дата: 09.08.2023 15:30
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Юність і молодість – це не тільки прекрасна пора в житті кожної людини, а й особливий стан душі. Це час для сміливості, досліджень, відкриттів і здійснення найсміливіших сподівань.

Сьогодні розповідь саме про таку, творчу й натхненну, енергійну і запальну, повну пізнання і самоствердження, любові і романтики викладача відділення образотворчого мистецтва Рубіжанської міської дитячої школи мистецтв, Катерину Ткачук.

Ще з дитинства Катерина захоплювалася малюванням. Тому, як тільки дозволив вік, дівчина вступила до Рубіжанської міської дитячої школи мистецтв, на відділення образотворчого мистецтва у клас Галини Соловйової. Навчання в мистецькій школі як найкраще вплинули на юну художницю, сформувало власне світобачення та любов до прекрасного.

Після закінчення школи мистецтв, Катерина вирішила пов’язати свою професійну діяльність з мистецтвом та живописом, тому й вступила до Луганського національного університету імені Тараса Шевченка на кафедру образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. І так склалася доля, що після закінчення дитячої школи мистецтв у 2007, повернулась до неї у 2012, вже як викладач. 

Уроки образотворчого мистецтва – предмет непростий, але дуже захоплюючий, творчий. Молода викладачка вважає, що основна її мета, як викладача, полягає у тому, щоб через освоєння навичок образотворчого мистецтва розвинути в дітях естетичне сприйняття світу. Завдяки професіоналізму Катерини Ткачук її учні постійно стають переможцями міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Сама Катерина веде активну мистецьку діяльність, бере участь у міських заходах, конкурсах та фестивалях. Весь свій вільний час приділяє улюбленій справі: «Маю досвід роботи з скульптурою та керамікою, але моя любов – акварель». 

У 2016 році відбулась її персональна виставка «Акварельний перламутр» у комунальному закладі «Міський музей» в м. Рубіжне.

На питання: «Де берете натхнення для роботи та навчання дітей?» Катерина відповіла: «З навколишнього світу. Я обожнюю природу. В ній черпаю натхнення не тільки для власної творчості, а й для життя. Вона заряджає та наповнює. Саме тому для мене важливі подорожі та нові місця. Попри все, розумієш, який різноманітний та чудовий світ».

Рубіжанська міська військова адміністрація пишається молоддю, яка допомагає своїй громаді та країні вистояти і перемогти.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора