#РубіжнеРазом. До Дня Молоді. Юрист, чий волонтерській досвід допомагає соціальному захисту населення

Дата: 12.08.2023 17:00
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

Сириця Євгенія Іванівна  з січня 2023 року працює головним спеціалістом-юристом відділу організаційно-кадрової та правової роботи Рубіжанського управління соціального захисту населення.

Народилася у м. Кремінна Луганської області в сім’ї працівника прокуратури України та працівника управління праці та соціального захисту населення. У 2007 році переїхала до м. Рубіжне Луганської області, де навчалася у Рубіжанському ліцеї Рубіжанської міської ради Луганської області.

Професію нею було обрано з дитинства, оскільки  полюбляла читати, зокрема детективи та  вважає, що зацікавленість саме до цієї професії  було  передано їй від батька, який з захопленням та без останку віддавав себе улюбленій роботі. 

У 2017 році закінчила Національний юридичний Університет ім. Я. Мудрого та отримала диплом за напрямом підготовки правознавство.
Після закінчення вищого навчального закладу виявила бажання як спеціаліст працювати саме на території Луганщини. З 2017 по 2021 рік працювала в Апеляційному суді Луганської області та Луганському апеляційному суді.

Після початку повномасштабної агресії російської федерації проти України фактично мешкає у м. Івано-Франківськ, де з квітня 2022 по серпень 2022  була волонтером у волонтерському проєкті «Бандерівський», який займається виробництвом енергетичних батончиків для ЗС України. Тепер вона продовжує волонтерську діяльність у вільний від роботи час, об’єднавшись із однодумцями.

Сьогодні саме досвід волонтерської діяльності  Євгенії  сприяє налагодженню зв’язків з  мешканцями Івано-Франківської громади, зокрема зменшення впливу інформаційно-психологічна операцій (ІПСО) щодо стереотипів про мешканців сходу України. До елементів ІПСО відносяться дезінформація, пропаганда, перебільшення певної інформації або применшення іншої, диверсії в тилу, кібератаки. Як спеціаліст управління  Євгенія комунікує з внутрішньо переміщеним особами нашої громади,  які мешкають у Дніпропетровській області. Вона веде Телеграм - канал  та Вайбер - канал  про новини громади та надає корисну інформацію.

Крім того активно займається пошуком благодійників для задоволення першочергових потреб внутрішньо переміщених осіб Рубіжанської міської територіальної громади, інтеграції їх у приймаючі громади.

 Завдяки Євгенії налагоджено співпрацю з благодійним фондом "Samaritan's purse", християнським фондом "We stand with Ukraine", в результаті чого 496  рубіжан забезпечені продуктовими наборами. Після налагодження комунікації  з  благодійним фондом "Rise of Ukraine" -  77 родин (майже 190 осіб) отримали продукти харчування та гігієнічні засоби. На адресу управління багато рубіжан надсилають слова вдячності Євгенії Іванівні за доброзичливість та надану допомогу у вирішенні будь яких питань.

Колеги по роботі, розповідаючи про цю молоду дівчину, висловлюють слова щирого захоплення нею і кажуть, що іноді вона своєю вірою у беззаперечну перемогу України змушує їх не здаватися перед викликами та йти уперед. Вони називають Євгенію справжнім бійцем і бажають їй найскорішої зустрічі зі своїм коханим, який із зброєю в руках став на захист України.

Рубіжанська міська військова адміністрація пишається молоддю, яка допомагає своїй громаді та країні вистояти і перемогти. 
      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора