Запрошуємо долучитись до Всеукраїнському забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

Дата: 18.08.2023 11:30
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Стартувала реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», що відбудеться 26 серпня. Захід приурочено до Дня пам'яті Захисників України, що відзначається 29 серпня.

Щорічну акцію, яка проходитиме вже вшосте, започаткував у 2018 році батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко (наразі боронить Україну на фронті) спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. Кожного року тисячі українців беруть в участь у Забігу, щоб вшанувати пам'ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, а також продемонструвати вдячність рідним полеглих Воїнів.

У 2022 році за підтримки Міністерства у справах ветеранів захід набув широкої міжнародної підтримки – в пам’ять про наших Захисників і Захисниць бігли в США, Нідерландах, Грузії, та багатьох інших країнах – загалом долучилось понад 7000 осіб.

Рубіжанська міська військова адміністрація запрошує жителів Рубіжанської громади взяти участь у Всеукраїнському забігу. Кожен учасник може пробігти посильну для нього дистанцію, але головний сенс участі в меседжі забігу: «Не нащадкам забувати про Героїв, що ціною власного життя захищали Україну».

Традиційно передбачено три дистанції на 2, 5 та 10 кілометрів. З урахуванням умов воєнного стану забіг вдруге пройде у форматі онлайн.

Реєстрація на забіг триває до 20 серпня 2023 року за посиланням https://cutt.ly/OwdGUWgQ

Зареєстровані учасники мають пробігти обрану дистанцію із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за вільну Україну та поділитися у соціальних мережах історією про Героя за яких біжить з хештегами #БіжуЗаГероя_2023 та #забіг2023.

Також можна долучитися до групи учасників забігу у Facebook https://www.facebook.com/groups/Zabig2018KyivAtoOos/

Організаторами шостого Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» є Міністерство у справах ветеранів України, ГО «Славетні епохи України», ГС «Національна рада спортивної реабілітації захисників України», Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Департамент молоді та спорту КМДА, Центр реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС «ЯРМІЗ» ГО «Асоціація медиків Революції Гідності», Сили спеціальних операцій ЗСУ, ГС «Труханів острів» та засприяння Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора