Лікарі комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації просять перевірити вакцинальний статус дітей

Дата: 21.08.2023 12:00
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Шановні батьки! 

Лікарі комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації щиро просять перевірити вакцинальний статус своїх дітей і надолужити пропущені щеплення, які передбачені Календарем профілактичних щеплень та є безоплатними.

Наразі охоплення обовʼязковими щепленнями не досягають рекомендованого рівня серед дітей до 16 років. Зокрема, йдеться про другу вакцинацію для дітей проти кору, паротиту та краснухи у віці 6 років. Аби не допустити спалах кору ці щеплення мають бути надолужені, а діти — довакциновані.

В країні триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей  проти кору паротиту та краснухи, яка стартувала 17 липня 2023 року. Вакцина проти кору, паротиту та краснухи вже доставлена до кожного регіону, і попри воєнні виклики не має дефіциту чи відсутності вакцинального препарату. 

Для щеплення дитини треба звернутися до медичного закладу охорони здоров’я - центру первинної медико-санітарної допомоги, який знаходиться найближче від вашого розташування. Лікар педіатр або сімейний лікар первинки після огляду скерує дитину на необхідну вакцинацію. 

В кожній області працюють пункти щеплення. Там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим працюють мобільні бригади. Вони також вакцинують дітей, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися та організовані колективи (освітні заклади, дитячі оздоровчі табори тощо). В кожній області призначений регіональний координатор з питань імунопрофілактики.

За необхідності можна дзвонити на гарячу лінію МОЗ за номером 0 800 60 20 19 і вас зорієнтують, до кого можна звернутися у вашому регіоні.

Подбаємо разом про здоров’я наших дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора