«В моєму серці Україна!»

Дата: 22.08.2023 10:00
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

24 серпня Україна відзначатиме найбільше державне свято – 32 річницю Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 року Акту проголошення незалежності України. Цей документ, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, затвердив НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ та створення самостійної української держави — УКРАЇНИ і наголосив про те, що вона є неподільною і недоторканною та віднині на території України мають чинність виключно Конституція і закони України.

21 серпня відбувся спільний захід «В моєму серці Україна!» до Дня Незалежності, організований за ініціативою Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 (м. Рубіжне) та комунального закладу «Міський музей» (м. Рубіжне) при підтримці Луганського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України і Луганської обласної федерації айкідо. В заході взяли участь вихованці комунального заходу «Лисичанська міська Дитячо-юнацька спортивна школа» (м. Лисичанськ), айкідоки клубу «Марубасі» та ГО «Луганська обласна федерація айкідо», Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 (м. Рубіжне), Дитячо-молодіжної спортивної Школи карате-до (м. Рубіжне). 

Захід розпочався урочистостями з лунання Державного гімна України. Тетяна Ямполь, в.о. директора комунального закладу «Міський музей», долучила дітей до історичного екскурсу витоків святкування української Незалежності та Дня Прапора. Патріотичні сувеніри-браслети від музею будуть нагадувати юним спортсменам про цей захід.

З надихаючим привітальним словом до присутніх звернулися голова Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Віктор Острєцов і головний спеціаліст відділення Наталія Скрипник, які побажали учасникам заходу віри в себе, наполегливості у досягненні поставленої мети і подарували від Луганського обласного відділення НОК України дітям - учасникам заходу спортивні футболки. 

А потім почалося справжнє спортивне свято.  Олександр Дорошенко,  Заслужений тренер України, майстер спорту України міжнародного класу, директор Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 (м. Рубіжне), провів напочатку поєдинків для молодих спортсменів  імпровізований короткий семінар із самозахисту, після якого розпочалися двобії та показові виступи айкідока під керівництвом їх наставників: Михайла Глоби, голови Луганської обласної федерації айкідо, 5 дан айкідо айкікай, та Федора Рубана, тренера-викладача ДЮСШ № 1, 5 дан айкідо айкікай.

Після закінчення змагань, підведення підсумків та оголошення переможців, на честь завершення спортивної події, що стала символом єдності і патріотизму, всі учасники отримали від Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 (м. Рубіжне) пам’ятні подарунки – маленькі українські прапори, а також побажання майбутніх спортивних і особистих перемог, а головне – Перемоги України! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора