Воїни світла

Дата: 28.08.2023 09:30
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

У Тернополі відбулася мистецька акція, присвячена Дню Державного Прапора і Дню Незалежності нашої країни «Україна – свята мати героїв». Організатори – Департамент культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації.

До участі у заході була запрошена методист Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Олена Хмельницька. Вона привітала присутніх зі святом від імені Луганщини нескореної, Луганщини української, Луганщини, яка мужньо відстоює у жорстоких боях з підступним ворогом своє право бути вільною та незалежною та закликала всіляко допомагати нашим Збройним силам.

Олена Хмельницька спільно з відомим тернопільським художником Рустамом Давлетовим займається ар-терапією з військовими, які проходять лікування та реабілітацію у медичних закладах  Тернопільщини. Ця арт-терапія проводиться в рамках проєкту «Воїни світла», ініційованого і започаткованого Оленою Хмельницькому у Рубіжному Луганської області наприкінці 2021 року. Від початку року під час проведення майстер-класів бійцями уже написали близько 80 картин. 

Крім художніх полотен, створених бійцями, на виставці було представлено фотографії, зроблені під час творчого процесу.
 
Олена Хмельницька вважає, що арт-терапія спрямована на соціалізацію воїнів, які повертаються з війни, допомагає психологічно відновитися військовим.  

На виставці також були представлені авторські ляльки - представники певної території нашої неосяжної країни, створені Оленою Хмельницькою у короткі вільні хвилини.  Кожна з них – уособлення самої України – зраненої, понівеченої ворогом, але такої ж красивої, гордої і незламної. Вироби привернули неабияку увагу тернополян та гостей міста. 

Наразі виставки «Воїни світла» та авторських ляльок експонуються на престижних культурних та мистецьких майданчиках Тернопільщини. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора