Серпнева конференція освітян Луганської області

Дата: 30.08.2023 13:00
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

29 серпня 2023 року відбулася традиційна серпнева конференція освітян Луганської області «Освіта Луганщини: якість, доступність, безпечність».

У заході прийняли учать і представники управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації.

Особлива увага на форумі була приділена питанням відновлення системи освіти після звільнення тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що Департамент освіти та науки облдержадміністрації спільно з ГО «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» в рамках проєкту DECIDE розробив «Стратегію відновлення та розвитку освіти Луганської області на 2023-2027 роки».

Наразі головне завдання - максимальне збереження педагогічного потенціалу, з урахуванням необхідності відновлення роботи закладів освіти після деокупації.

На конференції було визначено ключові завдання, які мають вирішувати керівники громад в освітній сфері: забезпечення фінансування відновлених закладів дошкільної та позашкільної освіти, прийняття цільових програм подолання освітніх втрат із залученням відповідного фінансування, а також розвиток системи підготовки робітничих кадрів для відновлення Луганщини.

Під час конференції присутні наповнилися потужною енергетикою української освітянської спільноти, на яку покладено високу місію виховання майбутніх поколінь громадян нашої незалежної держави, налаштувалися на плідну роботу та впевнені, незважаючи на перешкоди, що 2023-24 навчальний рік буде перспективним та результативним.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора