Інформацію про щеплення проти кору

Дата: 11.09.2023 13:30
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

Ця інформація буде корисна кожному!

Кір - це гостре вірусне захворювання, що супроводжується запаленням верхніх дихальних шляхів, висипом і поширенням токсинів, що продукуються вірусом по всьому організму.

До створення вакцини проти кору захворювання було широко поширене і було однією з причин смертності у маленьких дітей.

В теперішній час кір - це прогнозована та контрольована інфекція і для її запобігання вже більше 50 років існує вакцина. При охопленні 98% населення вакцинацією виникає «колективний імунітет», який запобігає поширенню вірусу в даній популяції.

Переважна більшість європейців мають усі щеплення проти кору за календарем, тому в 42 з 53 країн Європи вдалося зупинити поширення кору. Проблемними залишаються ті країни, в яких рівень охоплення щепленнями недостатній. На жаль, серед цих країн знаходиться і Україна.

Вакцинація проти кору входить в Україні в Національний календар щеплень і є обов’язковою. Вона проводиться дитині в 1рік та повторно (ревакцинація) в 6 років. В нашій країні доступні комбіновані вакцини з коревим компонентом (разом з краснухою та паротитом).

Якщо з якихось причин вакцинація не проводилась у встановлені терміни, її можна зробити у будь-якому віці, краще двічі, з інтервалом не менше 28 днів.

Детальніше читайте за посиланням: https://bit.ly/45Lk6DW

Шановні мешканці Рубіжанської територіальної громади! Медичні працівники комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації  завжди з вами і готові надати всю інформацію про щеплення проти кору та інших інфекцій, передбачених Національним календарем щеплень, в разі потреби скерувати вашу дитину до найближчого до вас медичного закладу, де вашій дитині будуть зроблені всі необхідні щеплення.

Збережемо здоров’я наших дітей разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора