Судитимуть «головного лікаря» Рубіжанської лікарні

Дата: 13.09.2023 14:30
Кількість переглядів: 558

Фото без опису

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно «тимчасово виконуючого обов’язки головного лікаря» «Государственного учреждения «Рубежанская центральная городская многопрофильная больница луганской народной республики» за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що в січні 2023 року мешканець Рубіжного, який до повномасштабного вторгнення рф працював лікарем акушером-гінекологом в пологовому відділенні Рубіжанської центральної міської лікарні, обійняв посаду так званого «тимчасово виконуючого обов’язки головного лікаря» «Государственного учреждения «Рубежанская центральная городская многопрофильная больница луганской народной республики». 

Обвинувачений налагоджує роботу лікарні та активно співпрацює з окупаційною адміністрацією й іншими незаконними органами влади.

Наразі матеріали обвинувачення стосовно колаборанта направлено до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Фігуранту загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Луганській області.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора