Трудові династії – це золотий фонд Рубіжанської громади

Дата: 14.09.2023 16:00
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

Однією з традицій проведення міського свята «День сім’ї» було вшанування трудових династій нашого міста. Час та виклики долі не владні над добрими традиціями, які викликають повагу і захоплення в усі часи. Велика мудрість буття – рід людський, що складається з багатьох поколінь, спадкоємності досвіду, трепетного ставлення до сім’ї та відданості спільній справі.

Через військову агресію та окупацію нашої території ми не маємо можливості розповісти про усі трудові династії, але ми не маємо права промовчати про тих, хто сьогодні віддано працює на благо усієї Рубіжанської громади.

88 років трудового стажу у Рубіжанській міській лікарні має династія Фрончко. Ростислав Ананійович пропрацював 55 років наркологом. Служіння медицині продовжила його донька, Тетяна Ростиславівна, яка працює дитячим неврологом та дитячим психіатром вже 33 роки.

79 років родина Ковтуненко присвятила вихованню дітей. Ковтуненко Ігор Вікторович 37 років пропрацював вчителем фізичної культури, його дружина Ніна Феодосіївна 37 років була другою мамою для учнів початкових класів. Їх донька Наталія Ігорівна продовжила справу батьків і вже 5 років працює вчителем початкових класів і образотворчого мистецтва.

А з цією медичною династією знайомі багато рубіжан, тому що вони щодня ведуть первинний прийом хворих. Карасьов Валерій Павлович працює лікарем сімейної практики (а до цього лікарем-терапевтом поліклініки) вже 50 років. Його дружина, Римма Іванівна, яка є сестрою медичною загальної практики – сімейної медицини, має трохи менший стаж – 46 років. Зараз стаж цієї сімейної трудової династії складає 96 років, але вони продовжують турбуватися про здоров’я людей.

Педагогічний стаж родини Авдєєнко складає 115 років. Ця династія вчителів розпочалася з Тютюнник Катерини Петрівни, яка в 1958 році стала працювати в щойно відкритій рубіжанській школі №1. Її загальний педагогічний стаж складає 45 років. Потім, з 1987 року в цій же школі стала працювати її донька Авдєєнко Ольга Леонідівна вчителем математики, трудового навчання та образотворчого мистецтва. Цей заклад було перейменовано декілька разів, але й сьогодні Ольга Леонідівна викладає у гімназії № 1. Дві її доньки продовжили сімейну традицію. Кузнєцова Ірина Олександрівна працює вчителем англійської мови та зарубіжної літератури Рубіжанський школі №3 і має 16 років педагогічного стажу. Інша донька, Семениста Вікторія Олександрівна працює вчителем історії та правознавства в Рубіжанському ліцеї і вже має 8 років педагогічного стажу.

Трудові династії - це наша гордість і наша сила. І це гідно пошани!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора