Рубіжанський меморіал. Задирака Владислав Анатолійович

Дата: 18.09.2023 09:30
Кількість переглядів: 258

Фото без опису

Фото без опису

 

Задирака Владислав Анатолійович народився 14 травня 1997 року у м.Рубіжне Луганської обл. 

Після закінчення школи вступив у Рубіжанський ліцей на автослюсаря, далі в Рубіжанський політехнічний коледж ім. А.Е. Порай-Кошиця за спеціальністю автомеханік. Любив музику та різьбу по дереву. Ще під час навчання у коледжі пішов за контрактом у Сєвєродонецький військкомат. Прослуживши там рік, подав рапорт на переведення в зону бойових дій в АТО у батальйон «Айдар», де прослужив з 2016 по 2018 роки.

Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року вивіз родину до Трускавця, сам не вагаючись,  пішов до Дрогобицького військкомату. Боєць служив гранатометником у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила Збройних сил України.

«Мій син найщиріший найдобріший. 24-річний хлопчик, люблячий син, чоловік та батько, сміливий, веселий та світлий юнак, жартівник, відданий друг. Коли почалася війна, сказав: «В окопах мої пацани (побратими), я не буду відсиджуватися вдома!» З такими словами пішов у військкомат», – розповіла мама Вікторія Каут.

Загинув Владислав Задирака у ранковому важкому бою (близько 8:40) 3 квітня 2022 року, внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу поблизу міста Попасна на рідній Луганщині. Чин прощання із загиблим відбувся 13 квітня 2022 року в церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці (ПЦУ) в м. Трускавці. Поховали загиблого в Трускавці на Львівщині.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» lll ступеня (2022, посмертно).  Веселий, добрий, щирий та люблячий син, брат та батько маленької донечки! 

«Юні герої назавжди залишаться в нашій пам’яті такими щирими й сміливими. Вони й надалі захищатимуть наш спокій із небес, а нам потрібно дбати про мир на землі, бо Луганщина – це Україна!», – написала Аміна Романова у дописі про загибель Владислава.

У скорботі залишилися донечка, мама і брат. 

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова співчуття близьким та друзям загиблого Героя.

Вічна пам’ять та шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора