Цивільний захист у медичному закладі рубіжанської первинки

Дата: 18.09.2023 16:00
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

За час повномасштабної війни у керівників закладів охорони здоров’я з’явився ще один обов’язок - створити в медичному закладі такі умови, щоб максимально захистити і персонал, і пацієнтів. Отже, у разі загрози персонал медичного закладу повинен діяти чітко та злагоджено. 

Для того щоб цього досягти, у комунальному некомерційному підприємстві «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації розроблені нормативні документи щодо системи цивільного захисту в закладі та періодично проводяться практичні навчання з працівниками.

Так, в рамках чергової медичної наради у форматі онлайн на платформі ZOOM 14.09.2023 року відбувся вебінар на тему: “Основи цивільного захисту”. Розглянуті питання: Розроблені та впроваджені у КНП «ЦПМСД» Рубіжанської адміністрації документи щодо цивільного захисту. Положення про комісію з питань евакуації. Основні завдання комісії з питань евакуації. Інструкція по дотриманню заходів безпеки при проведенні евакуації. Календарний план роботи комісії з питань евакуації. План приведення у готовність до дій за призначенням комісії з питань евакуації. Порядок створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (НС). 

На даний час, для запобігання і ліквідації наслідків НС та проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів, КНП «ЦПМСД» Рубіжанської адміністрації повинен використовувати місцевий матеріальний резерв, створений Рубіжанською міською військовою адміністрацією.

З метою отримання необхідних матеріальних цінностей у випадку потреби ліквідації наслідків НС або проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів, медичний заклад первинки надає обґрунтовані пропозиції до Рубіжанської міської військової адміністрації щодо закупівлі необхідних матеріальних цінностей для створення місцевого матеріального резерву.

Другим ключовим питанням на медичній нараді була тема оздоровлення дітей рубіжанської територіальної громади у санаторії “Прикарпатський” в місті Яремча Івано-Франківської області. Вже дев’ятнадцять дітей переселенців із Рубіжанської територіальної громади направлено у санаторій. Ще троє оформляють відповідні документи для заїзду 21.09.2023 року. Лікарі та сестри медичні КНП «ЦПМСД» Рубіжанської адміністрації обдзвонюють батьків дітей, які знаходяться на підконтрольній Україні території, з пропозицією отримання безкоштовного оздоровлення без перерви навчання у школі.

Наприкінці зустрічі, напередодні свята Дня сім’ї учасники медичної наради висловили щирі побажання всім міцного здоров’я, незламності та найшвидшої справедливої ПЕРЕМОГИ нашої рідної ЄДИНОЇ СІМ’Ї - України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора