«World Cleanup Day»

Дата: 22.09.2023 15:30
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Всесвітній день прибирання (World Cleanup Day), що відзначався в третю суботу вересня – це глобальна подія, яка об’єднала навколо себе мешканців різних країн світу з метою прибирання планети від сміття. До заходів долучилися понад 190 країн. Серед учасників і Україна. 

Для учнів Рубіжанської ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 було проведено серію заходів спрямованих на виховання бережливого ставлення до природи та її ресурсів. 

У 3-9 класах Рубіжанської гімназії №4 пройшли бесіди “У чому сенс сортування сміття?” У початкових класах переглянули мультфільм, пограли в гру, вчилися сортувати сміття, дізналися, для чого це потрібно.

У 5-9 класах під час бесіди обговорили маркування сміттєвих баків. Дізналися цікаві факти про сортування сміття та його переробку. Діти розповіли про розподіл сміття у їхніх містах та за кордоном. Загальним висновком бесід стала теза ”Сортуй сміття! Бережи природу!”.

Протягом всього тижня проходив челендж “Де я, там чисто!”, підсумком стало фотозвітування.

Учні Рубіжанського ліцею після тематичної години спілкування «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» самостійно прибирали певну локацію. Діти займалися прибиранням своїх помешкань і навколишніх територій, а зібравши сміття, вони відвезли його на станцію переробки.

Окрему увагу приділили цифровому прибиранню, яке стало особливо актуальним з переходом на дистанційну форму навчання. Цифрове прибирання – це видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, розвантаження баз даних, наведення ладу на диску, очищення кешу тощо.

У Рубіжанській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 10 учні підготували підказку, як швидко видалити зайві файли з телефону під гаслом «Заощаджуйте свій час, зберігайте спокій та не перевантажуйте техніку!»

Так ми стали частиною світової Еко історії!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора