Рубіжанський меморіал. Ілля Козуб

Дата: 25.09.2023 09:30
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

Фото без опису

Ілля Козуб народився 06 лютого 2000 року в селищі Великий Бурлук Харківської області. Закінчив Державну гімназію-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». Згодом вступив до Національної академії Національної гвардії України. Любив риболовлю та відпочинок із друзями.

У 2020 році підписав контракт із ЗСУ. Служив у 81-й окремій аеромобільній бригаді. Був гранатометником. Виконував бойові завдання на території ООС. З першого дня повномасштабної війни Ілля разом із побратимами продовжував боронити Україну від окупантів.

Солдат Ілля Козуб загинув 26 березня 2022 року під час виконання бойового завдання біля міста Рубіжного. У лютому воїну виповнилося 22 роки.

«26.03.2022 перестало битися серденько мого синочка. Він захищав свою країну, свою землю, був патріотом своєї країни, бився до останнього. На жаль, для нього ця війна уже скінчилася. Він був моєю опорою і надією, моїм смислом життя, але ця клята війна його забрала. Мій син – це сонечко, завжди усміхнений, життєрадісний, товариський, через жодну проблему ніколи не засмучувався. Завжди обіймав мене і казав, що любить», – написала мама загиблого Віта.

«26 березня не стало гарного хлопця, справжнього героя. Був поранений, але не залишив поле бою і бився, як лев, до кінця. Дуже гірко і боляче, що з життя йдуть молоді хлопці, захищаючи рідну землю. Ми пишаємося, що знали тебе, Ілюшо. Для тебе війна скінчилася. Але віримо, що ця втрата не марна, перемога скоро настане саме завдяки таким хоробрим хлопцям, як Ілля. Ми завжди будемо пам'ятати наших героїв і ніколи не пробачимо! Слава Україні!» – написали на сторінці «Кадетського корпусу».

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Ілля Козуб нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно. 

Поховали молодого десантника на Алеї Слави кладовища у Харкові.

В Іллі залишилися батьки.

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова співчуття близьким та друзям загиблого Героя!

Вічна пам’ять та шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора